Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Møller Madsen klar til legendarisk 24-timers løb

Langstreckenpokal 
27/05/16 

Der venter Nicolaj Møller Madsen den hidtil største udfordring i karrieren, når han i den kommende weekend skal køre det prestigefyldte 24-timers løb på Nürburgring i Tyskland.
 

Han skal køre for teamet PROsport, i klassen der hedder ’SP10’, som er den officielle GT4-klasse. Selvsamme team som han vandt et 6-timers løb med for blot et par uger siden. Ovenpå de seneste gode resultater hersker der både selvtillid og spænding i kroppen.


Bilen som Nicolai Møller Madsen skal deltage i, i weekenden

– Jeg har aldrig været mere spændt på et racerløb. Det verdens fedeste racerbane, og nu skal jeg køre både om natten og deltage i et 24-timers løb på den. Det er en bane, som er så speciel og anderledes, end alle andre baner i hele verden. Laver man bare én lille fejl, er hele løbet slut. Det giver altså nogle helt særlige spændinger i maven, som jeg elsker køre med, fortæller en spændt Møller Madsen.

Målsætningen er også klar – nemlig at gennemføre og nå på podiet i klassen.

Nicolaj Møller Madsens forberedelser til løbet har da også været i gang i et stykke tid. Allerede tilbage i marts startede han med at tage sin såkaldte ’A-licens’. Licensen som er en nødvendighed for overhovedet at kunne deltage ved det store 24-timers løb. Fynboen har derfor kørt to løb på banen i en mindre Porsche, og har dermed sikret sig sin vigtige A-licens, der nu giver adgang til at køre i alle typer GT-biler på banen.

Den legendariske racerbane ventes at få over 180 biler til start, og intet mindre end 300.000 tilskuere i løbet af weekenden. Det gør 44. ADAC 24h-rennen til det største i karrieren for den hurtige racerkører.

– Det er Bjørn Smidt og Rene Larsen, som er skyld i, at jeg kan stille til start i det store løb. Jeg skylder dem en helt særlig tak, runder danskeren af, inden turen går til Tyskland.

Nicolai Møller Madsen


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Nürburgring
  •