Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Udfordringer på Ring Djursland ruster Jesper Nyvang til flere racerløb

Formel Ford - DK 
26/05/16 

Selvom der var en del udfordringer og vanskeligheder ved Formel Ford løbet på Ring Djursland d. 14.-15. maj, rustede løbet racerkører Jesper Nyvang til de kommende løb.
Det skulle nemlig vise sig, at racerkøreren lærte af sine fejl.
 

Den unge racerkører Jesper Nyvang havde op til det forestående løb travlt med de mange forberedelser, der hører sig med, når man kører race i en klasse, hvor teorier bliver testet under virkelige forhold. Her drages nemlig erfaringer, både når det går godt og knap så godt, og begge dele var tilfældet ved løbet på Ring Djursland.


(Foto: 71Media)

- Vi havde supertravlt op til weekenden, hvor ledningsnettet skulle laves, bilen skulle males i nye farver, hvorefter sponsor logoer skulle sættes på, pedalboksen skulle ændres til venstrefodsbremsning og hertil skulle hele fronten og tandstang modificeres, siger Jesper Nyvang.

Startvanskeligheder og overophedning under træning
Med i toppen kunne racerkøreren findes til lørdagens træning. Desværre opstod der hurtigt problemer med motoren, som udsatte racerkøreren for både startvanskeligheder og overophedning i pit.

- Jeg nåede at blive en smule frustreret under træningen. Det begyndte med, at batteriet var afladet, så benzinpumpen ikke fik strøm. Da jeg igen var på banen med strøm på bilen, kom der Safety Car, herefter blev jeg selv kaldt i pit for at få justeret dæktryk, og da jeg ikke ville slukke motoren på grund af de indledende startproblemer, endte det med, at bilen overophedede, siger Jesper Nyvang Pedersen, som trods problemer og frustrationer under træningen kørte sig ind på en P7 i kvalifikation.

Uvejr gav svære forhold
Søndag, da de endelige heats skulle køres, var vejrguderne ikke med kørerne. Kraftig regn og endda hagl gav udfordringer på banen. Alligevel gav Jesper Nyvang sine modkører baghjul allerede i første sving i 1. heat, hvor han kørte sig fra P7 til P4.


(Foto: 71Media)

Top tre var indenfor rækkevidde, da en bremsefejl skulle sende racerkøreren en tur i sandet.

- Jeg kom rigtig godt med i 1. heat, selvom vejret var utilregneligt, og jeg kørte på nogle gamle regnvejrsdæk. Skæbnen ville dog, at en enkelt bremsefejl skulle sætte mig tilbage på P7, hvor jeg startede 2. heat. Under 2. heat kiggede solen frem, og som banen blev tør, kom der mere fart på bilen, hvilket gav mig en endelig 8. plads i weekendens løb, siger Jesper Nyvang.

Udfordringer og små justeringer forbedrede både bilen og Jesper Nyvang gennem weekenden, og racerkøreren er nu klar til næste løb på Rudskogen i Norge d. 10.-12. juni.

Louise Højgård Laustsen


Læs mere om:
  • Jesper Nyvang
  • Ring Djursland
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •