Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Ingen tid til ”Det Forsømte Forår”..

DTC 
26/05/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFor den førende U21 kører i DTC, er der mere end almindelig fart på i tiden. Frederik Schandorff har 7 eksaminer tilbage før han bliver student. Eksamenstiden falder sammen med 2 afdelinger, med i alt 6 løb i DTC-serien, hvor Frederik er blandt den absolutte top. Det unge supertalent tager endda en eksamen umiddelbart før og efter den kommende løbsweekend.
 

Forår og forsommer er tiden hvor studenterne springer ud. Det giver en særlig følelse, og hele Danmark er med til at fejre studenterne når huer bliver luftet og de bliver kørt rundt i hestevogne, lastbiler og andet. Blandt studenterne i år er Frederik Schandorff, der samtidig med at have passet studierne flittigt, også har fundet tid til at konkurrere i toppen af dansk motorsport.


Der er fuld fart på både racer og studie for Frederik Schandorff
(Foto: Stefan Mehl-Ludvigsen)

Mens han gik i 1.G blev han danmarksmester i Formel Ford. I 2.G kørte han med sit privatteam en flot debutsæson i DTC og nu hvor ”kronen” skal sættes på værket på VID Gymnasier i Grenå fører Frederik Schandorff DTC’s U21 konkurrence; han ligger som 4’er i DTC-mesterskabet, og han fører teammesterskabet sammen med Team Flexlease.nu – powered by AD Racing.

Frederik leverer på banen, og det fornemmes tydeligt, at det danske supertalent bruger samme konkurrencegen i forbindelse med sin uddannelse. Karakterbladene er ligesom pokalrummet; der er kun topplaceringer og ingen slinger i valsen. ”Jeg elsker en rigtig svær bane, bybanen i Aarhus tilgiver ikke fejl; man ender direkte i betonen hvis man dummer sig. Jeg har svært ved at vente på at komme ud og køre der igen – der er rigtig gode minder fra Classic Race Aarhus, hvor jeg debuterede sidste år.” siger Frederik.

Lørdag er der kvalifikation og første heat, og søndag afvikles andet heat og finaleløb. For en racerkører i toppen af Danmarks øverste klasse er en DTC afdeling naturligvis krydret med en hel del sponsor forpligtelser, TV-interviews, opmærksomhed til tilskuerne, samt den essentielle tid med ingeniører og mekanikere.

På spørgsmålet om det kan være forstyrrende at være spirende publikumsfavorit svarer Frederik: ”Jeg stiller altid gerne op til vores sponsorarrangementer og til tv’s interviews, og jeg holder rigtig meget af at give noget tilbage til publikum; både autografer, selfie’s osv. Det er meget sjældent jeg er nødt til at sige nej, men der er begyndt at være enkelte gange, hvor jeg er nødt til at fokusere og gøre mig klar til løbene. Når det sker, beder vi altid folk komme igen, og både teamet omkring mig og jeg selv prøver at være så venlige som muligt, og sørge for folk får en anden mulighed senere.”

Ved åbningsløbet på Jyllandsringen delte Frederik førstepladsen som den mest interviewede kører på tv, sammen med en anden publikumsfavorit Jan Magnussen. Når det sidste løb er kørt søndag aften (og der forhåbentlig er fejret med pokaler mv.) pakkes sammen, så Frederik kan stå klar til næste eksamen mandag morgen. Efter planen bliver Frederik færdig som student den 20. juni med et særdeles eftertragtet gennemsnit på sin studentereksamen.

Vi ønsker superstudenten held og lykke med eksaminerne og følger med stor spænding Classic Race Aarhus. Den første sejr har undveget Frederik indtil nu - mon det bliver i Aarhus den første sejr køres hjem? Kom og støt supertalentet og den spirende publikumsfavorit.

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS