Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Fra den ene skønhed til den næste

DTC 
25/05/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNår Mindeparken i Aarhus i weekenden forvandles til et naturskønt motorsportsmekka med historiske biler og kongeklassen DTC på programmet, er ELMS-profilen Morten Dons tilbage som gæstekører i Mascot DTC-mesterskabet.
 

Det sker efter en travl start på sæsonen, der har budt på rejser til både Silverstone, Spa-Francorchamps og senest Imola i Italien, hvor anden afdeling af European Le Mans Series blev afholdt. Her kørte Morten sig fra 18. pladsen frem til 6. pladsen i LMP3-klassen sammen med sin medkører, britiske Ossy Yusuf.


(Foto: Xynamic Motorsport Photography / Morten Dons Racing)

En travl kalender er én ting - glæden ved at få lov at køre i hurtige biler på nogle af de smukkeste baner i verden opvejer mange af de udfordringer der er som fremadstormende motorsportstalent:

- Den sidste halvanden måneds tid har været tætpakket med opgaver, men det er jo svært at klage, når man den ene dag kører race i en Le Mans Prototype på Silverstone, for så at være instruktør for McLaren Automotive på Spa Francorchamps den næste. For halvanden uge siden kørte vi 2. afdeling af ELMS på Imola, som er en virkelig smuk bane inde midt i en park - og nu gælder det så Classic Race Aarhus, midt i det smukkeste område af Aarhus. Kan man andet end være taknemmelig for de muligheder, der opstår?

Debutweekenden i Mascot DTC på FDM Jyllandsringen gav ikke anledning til store armbevægelser fra hverken Morten Dons eller hans hårdtarbejdende mekanikere i Morten Dons Racing. En defekt gearkasse endte med at koste stort set al deltagelse i løbsweekenden.


(Foto: Morten Dons Racing)

- Vi havde fået bilen lige sent nok, og med minimal forberedelse var vi meget sårbare over for sådan en defekt. Nu er der kommet styr på teknikken, så jeg satser på noget mere køretid denne gang!

For en racerkører er det sjældent nok med tid bag rattet. Der skal sejre og pokaler til. Det er dog ikke noget, Morten tør satse på. Man kommer nemlig ikke let til sejre i Aarhus:

- Nu har jeg jo fulgt med på sidelinjen i de seneste år, og et topresultat ved CRAA får man ikke bare foræret. Det er en svær bane og et svært felt, så kommer jeg herfra med en hel bil og en placering i top 10, så kan jeg sætte kryds i “godkendt”.

Løbet kan som altid følges direkte på TV2 Sport søndag fra kl. 12.30.

Morten Dons Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •