Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

YTCC rykker til Århus

Youngtimer 
24/05/16 

Youngtimer Touring Car Challenge er klar til sæsonens 3. løb, og denne gang bliver det i forbindelse med Classic Race Aarhus.
Et rigtig flot felt på 38 kørere er klar til at køre en tællende afdeling til DASU mesterskabet, på den snævre bane omkranset af betonklodser.
Centimeter afgør om du er dagens helt – eller helt ude.
 

Ved sæsonens 2 første løb har Dennis Nymand været rigtig godt kørende i Division 1. Efter at være skiftet til en nybygget BMW M3 i denne sæson, er det kun lykkedes Michael Vesthave jr. at slå ham. Ellers er det blevet til 4 heatsejre ud af 6 mulige. Det er dog Tommy Dam Kieffer som ligger på 2. pladsen foran Vesthave jr., men da Kieffer pt ikke er tilmeldt løbet i Århus, ser det ud til at der skal en ny mand på 2. pladsen. Måske Lars Ebbesen eller Kenneth Løndal Pedersen på henholdsvis 4. og 5. pladsen også kan rykke forbi. Ebbesen har erfaringen fra Legend Car, hvor han har kørt banen de seneste sæsoner, og Pedersen har været på podiet mange gange og vandt også heats på banen i både 2013 og 2014.


Dennis Nymand foran Brian Mikkelsen i Århus 2015 – begge har fået nye biler til i år, men bliver det samme billede igen
(Foto: CNPhoto.dk)

Division 2 føres aktuelt an af Jacob Sevel Andersen foran Morten Straarup. Begge har masser af erfaring med banen, så mon ikke at det bliver til endnu en duel mellem de 2 i henholdsvis Peugeot 306 GTI og BMW E36 328i. Men måske også Kim Engstrøm eller Thue Henriksen vil blande sig.

Kun Frederik Normann har kunnet slå Michael Terkildsen i Division 3 i år, men Mickey Jensen står også på spring til at snuppe point fra Terkildsen i tilfælde af at der sker noget uventet i Århus. Og det kan der virkelig hurtigt gøre. Sidste år så vi hvor hurtigt at tingene kan ændre sig, hvis bare 1 kører kommer lidt af sporet på den ene eller anden måde, og evt trækker andre med sig.

Løbet kommer også til at tælle flere kørere som vi ikke har set tidligere i denne sæson, men som er velkendte i klassen.


Bjarne Haa Rasmussen i Renault Laguna i Division 2 er en af de faste kørere i klassen. I 2015 var han ikke med til CRAA, men kørte med i både 2013 og 2014.
(Foto: JJ Media)

Thorkild Thyrring stiller igen i år til start. Sidste år skulle han have kørt i en Skoda Octavia, men grundet tekniske problemer med den, kom han i stedet til start i en Citroen Saxo VTS. På trods af den uheldige start på weekenden, blev der alligevel kørt metal hjem til det bugnende pokalskab for den tidligere bl.a. mangedobbelte Le Mans deltager.
I år får vi ham at se i en lidt mere potent bil, da valget er faldet på en Renault Clio Sport 2 2,0.

En anden kører der vender tilbage til klassen er Brian Mikkensen. Den dobbelte Youngtimer mester fra 2014 og 2015 kommer i en BMW M3 E46 som han ellers kører Special Saloon Car med, og vil forsøge at forsvare finalesejren fra 2015.

Og kørere som Chris Larsen i Skoda Favorit, Rene Jensen i VW Scirocco 1 GTI, Per Vestergaard i Ford Mondeo og Palle Nielsen i Mercedes 190E kommer til start for første gang i år.

Arrangementet køres over 3 dage, og YTCC er på banen alle 3 dage, dog kun en træning fredag formiddag.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Fredag
9.50-10.00 Træning

Lørdag
10.50-11.05 Tidstagning
17.40-18.00 Heat 1

Søndag
11.25-11.45 Heat 2
17.10-17.30 Heat 3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - Youngtimer
  •