Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

FN Rally på podiet i 2. afdeling af DM i rally

DM Rally 
23/05/16 

Lørdag den 21. maj blev Anderup El Rally kørt på Sydfyn, som 2. afdeling af DM i rally, samt 2. afdeling af Mini Rally Syd turneringen.
FN Rally med Frank Nielsen, Odder og Per Brodersen fra Lem ved Ringkøbing var godt forberedte til kamp om placeringerne. De stillede til start i deres Citroén C2R2 Max med forhåbninger om en gentagelse af deres gode resultat ugen før i Pinsesprint 2016 i Horsens, hvor det blev til en flot en 2. plads i klasse 4.
 

På forhånd havde Frank Nielsen og Per Brodersen udtalt at hvis de blot kunne komme i top 5 i Anderup El Rally, ville de være meget tilfredse.

En ting er at køre rallysprint på en lukket bane i et industriområde – noget helt andet er det at køre rally på afspærrede offentlige veje. Rallysprint minder meget om baneløb, hvor der køres nogle omgange på en rundstrækning, så man forholdsvis hurtigt lærer banens finurligheder at kende.


Frank Nielsen og Per Bordersen på vej mod podiet i Anderup El Rally 2016
(Foto: KN Photo)

Rally køres på afspærrede offentlige veje. Der køres ikke mange omgange efter hinanden, og til det siger Frank Nielsen:
”Der er ingen tvivl om at vi får det største kick af at køre rally fremfor rallysprint. Rallysprint er en god mulighed for at teste bilen og samarbejdet mellem første- og andenkører. Rent sportsligt er udfordringerne i rally betydeligt større end i rallysprint. Her kører vi på offentlige veje, hvor både vejens beskaffenhed og vejforløbet har stor indflydelse på resultatet. Samarbejdet og kommunikationen mellem mandskabet i bilen skal fungere 100%, da enhver lille fejl straffes hårdt på sekundkontoen.

At samarbejdet i bilen fungerer, beviste Frank Nielsen og Per Brodersen nok engang i Anderup El Rally. De kørte sig til en plads på podiets nederste skammel, som tilfalder mandskabet på 3. pladsen.

Frank Nielsen siger: ”En tredieplads i det felt der stillede op i dag, kan vi kun være yderst tilfredse med. Vi kører i klasse 4, med Danmarks vel nok største rallytalenter i de senere år, Jacob Madsen og Line Lykke Jensen i en Opel Adam R2, som er sponsoreret af Opel Danmark. Der udover har vi talentet Rasmus Sørensen i klassen. De to unge kørere har både hurtigere biler, formentlig hurtigere reaktionsevne, er i en lettere vægtklasse end os, og så har de helt sikkert ungdommens større mod på senere nedbremsninger end vi har.


Frank Nielsen og Per Bordersen i støvet i Anderup El Rally 2016
(Foto: KN Photo)

En tredje plads i Anderup El Rally betyder at Frank Nielsen og Per Brodersen ligger på en delt 3. plads i kampen om både DM og Mini Rally Syd-turneringen. Kampen er hård i klasse 4, som med mellem 15 og 20 deltagere hver gang, er den største klasse i både DM og Mini Rally Syd regi.

”Vi er yderst tilfredse med resultatet i Anderup El Rally, og forsvarer vores samlede placering i Mini Rally Syd i Rally Sønderjylland den 11. juni i Gråsten” slutter Per Brodersen af.

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Fyn
  • 21/05/16 - Fyn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: