Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr til Esben Hegelund i DM-rally på Fyn

DM Rally 
22/05/16 

Det blev til årets anden sejr i DM-sammenhæng, da Esben Hegelund sammen med sin co-driver Karsten Isaksen strøg til tops og vandt Anderup El Rally, der lørdag blev kørt på det sydvestlige Fyn. Ved målet ved Ebberup Hallen nær Assens havde rallykøreren fra Hadsten et forspring på 16,7 sekunder til sin nærmeste rival.
 

”Løbet endte rigtig godt, og Karsten og jeg kunne udbygge vores føring i kampen om Danmarksmesterskabet i firhjulstrækker-divisionen,” fortalte Esben Hegelund, da han var kommet i mål. ”Vi er meget tilfredse med at kunne stå med en generalsejr, specielt efter sådan nogle prøver, som vi kørte her på Fyn. De har alt. De var både teknisk svære og havde både hop og hurtige passager. Det har været et rigtig godt motorløb.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen lagde ikke blot støvet, men også konkurrenterne bag sig

Anderup El Rally forløb dog ikke helt uden problemer for Esben Hegelund og Karsten Isaksen, som startede i et andet eksemplar af den Skoda Fabia R5-model, som de også havde kørt DM-premieren med.

”Hele dagen kæmpede vi med vibrationer og ubalance i bilen, og det var faktisk lidt af en kamp,” fortæller Esben Hegelund. ”Vi havde en klar overbevisning om, at det var en fælg eller noget andet, men da vi kom ud efter pausen, havde vi stadig vibrationerne, og de var ikke væk.”

”Det var lidt svært at abstrahere fra, og jeg må være ærlig og tilstå, at jeg ikke pressede så hårdt på, som jeg normalt ville gøre, for når bilen kørte rigtigt stærkt, rystede det hele. Det var lidt ubehageligt, men bilen kører trods alt rigtig godt, så vi kan ikke være utilfredse.”

En udfordring, som ikke bare Esben Hegelund og Karsten Isaksen havde ved løbet på Fyn, men som blev delt med alle konkurrenterne, var vejret.

”Vi sluttede af med at køre i regnvejr,” siger Skoda-chaufføren. ”Vi kørte på slicks, og på den første prøve efter pausen var der lidt fugt. På de sidste to var det vådt, og på den allersidste øsregnede det. Det var rigtig, rigtig sjovt, og det stillede ekstra krav til koncentrationen.”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Esben Hegelund
  • Karsten Isaksen
  • Fyn
  • 21/05/16 - Fyn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: