Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Dobbeltsejr til BMW på Red Bull Ring

DTM 
22/05/16 

DTMDet tredje løb i denne sæson blev en succes for BMW. Marco Wittmann og Tom Blomquist sørgede for dobbeltsejren til bilfabrikanten.
På tredjepladsen kom Edoardo Mortara som blev bedste Audi kører. Bedste Mercedes kører blev Paul di Resta som var en af sejrherrerne på Hockenheim, men som denne måtte nøjes med en placering som nummer 7.
 


Fra starten lørdag
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

For Marco Wittmann var sæsonens tredje løb en succes med en start til mål sejr. Straks fra starten dominerede BMW køreren, og faktisk lige så overbevisende var mærke kollegaen Tom Blomquist. Ligesom Marco Wittmanns præstation, så var Tom Blomquists den samme med samme position fra start til mål. Der var straks mere kamp om den sidste podieplads. Her måtte Edoardo Mortara kæmpe hårdt med Timo Glock flere gange undervejs for at bevare sin placering. Det var dog Edoardo Mortara som erobrede den sidste ledige plads på podiet.


Vinderbilerne i rækkefølge
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens BMW og Audi havde succes på den østrigske bane, så var det noget som det sidste deltagende mærke, Mercedes, måtte kigge langt efter. Først på syvendepladsen kom vinderen fra det andet løb på Hockenheim, Paul di Resta, i mål.


Podiet - fra venstre Tom Blomquist, Marco Wittmann og Edoardo Mortara
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Største nedtur havde Mattias Ekström. Løbet var knapt kommet i gang, før det næsten var slut. Mattias Ekström startede fra en placering som nummer 10, men allerede i første sving blev han involveret i et sammenstød der også inkluderede Maxime Martin og Antonio Felix da Costa. Mattias Ekström kom dog videre, men nu bagerst i feltet. Han gav dog ikke op, men sluttede løbet som nummer 16 og på samme omgangshøjde som vinderen.


Mattias Ekström
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Kvalifikationen til søndagens løb afvikles søndag kl. 12,50 mens søndagens løb køres kl. 15,10. Løbet kan følges på ARD.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 22/05/16 - Red Bull Ring - DTM
  •