Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

God start på sæsonen for Team Gånsager i DEC

Danish Endurance
Championship 

19/05/16 

DEC - Danish Endurance ChampionshipI weekenden var der sæsonstart i Danish Endurance Championship på Ring Djursland. Her var Team Gånsager som vanligt med i holdets røde Suzuki Swift Sport i Division 1 klassen.
 

Teamets faste førstekører er igen i år teamejer Søren Helsinghoff Lauridsen, som har været med i DEC de sidste tre år. Til denne sæson har Søren fået følgeskab af DEC debutanten Kenneth Jerkel som i år også deltager i udvalgte 1600 Challenge og Special Saloon løb.


(Foto: Gulmark Photo)

I kvalifikationen lørdag morgen kørte den røde Suzuki Swift ind på en 16 plads generelt, og en 2 plads i Division 1 klassen, et okay udgangspunkt for de fire timers race.

Løbet starter med Søren i bilen og efter første sving overhaler Søren Team Dansk Leasings Peugeot 106 GTI og bringer sig i front af løbet. Det viste sig at holde nogle ganske få omgange, da den lynhurtige Peugeot kom tilbage og passerede Søren. Kort efter kommer der safety car på banen, her er Søren så uheldig, at den førende bil generelt er lige foran ham, men lige bag Peugeot 106eren fra Team Dansk Leasing. Safety car perioden skiller de to biler ad og da løbet bliver givet frit igen, har Team Gånsager næsten tabt en omgang til Team Dansk Leasing. Det sker to gange inden for den første halve time. Så efter 45 minutters kørsel, hvor Søren giver bilen videre til Kenneth er Team Gånsager to omgange bagud. Nu begynder det at blive svært at indhente den hurtige Peugeot 106, som i forvejen kører lidt hurtigere omgangstider end den røde Suzuki Swift. Kenneth bliver i bilen i næsten to timer, og giver her efter bilen videre til Søren. Søren kører til der er 25 minutter tilbage af løbet, hvorefter Kenneth kører bilen over målstregen til en godkendt 2. plads i Division 1 klassen og en 12. plads generelt.


(Foto: Gulmark Photo)

Selvfølgelig er det surt kun at blive nummer to, men det vigtigste var at gennemføre løbet og score vigtige point til mesterskabet, som er det vi går efter i år, sagde Kenneth efter løbet.


(Foto: Gulmark Photo)

Næste gang Team Gånsager er i aktion er ved 2. afdeling af DEC på Sturup Raceway lørdag den 11 juni. Her vil Søren og Kenneth igen være klar til at kæmpe om de vigtige point og pokaler til DEC mesterskabet sammen med teamets to racermekanikere Tommy Schmidt Lauridsen og Sebastian Lindhardt Gulmark.

Team Gånsager


Læs mere om:
  • Kenneth Jerkel
  • Søren Helsinghoff Lauridsen
  • Ring Djursland
  • 14/05/16 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •