Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

To sejre til Michael Carlsen i fransk gaderace

Int. Touringcar 
17/05/16 

Michael Carlsen fik i pinsen debut på en for ham helt ny og anderledes racerbane, da han var til start i den 75. udgave af Grand Prix de Pau. Det er et løb, som blev afholdt på en knap 2,8 kilometer lang bane, der består af afspærrede gader i byen Pau, som er beliggende 50 kilometer fra den fransk-spanske grænse.
 

”Jeg har aldrig været på banen før, og jeg synes, at det kunne være sjovt at prøve at køre race her. Og da man kom derned, kunne man godt mærke, at det er et arrangement, som betyder meget for franskmændene. Det er deres svar på løbet i Monaco,” fortæller Michael Carlsen.


For første gang nogensinde var Michael Carlsen til start på gadebanen i Pau

Det var i sin trofaste Peugeot RCZ, at racerkøreren fra Langeskov var til start – en bil, han ikke havde været til start med siden sidste efterår.

”Jeg havde ikke de seneste opdateringer på min bil, som de fleste af mine konkurrenter havde, og det kunne godt mærkes,” siger han. ”Jeg manglede et par sekunder i forhold til de hurtigste i feltet. Jeg havde det lidt svært, men det vidste jeg godt på forhånd, men nu kan jeg jo godt lide udfordringer.”


Michael Carlsen kunne efter begge løb løfte pokalen som vinder af Gentleman Cuppen

Og udfordringer fik Michael Carlsen flere af. Tidtagningen blev således kørt i regnvejr, mens løbene fandt sted i tørvejr.

”Det eneste sted, hvor det i pinsen regnede i Frankrig, var i Pau,” siger han. ”Jeg blev nummer ni og 11 generelt i de to løb, men begge gange vandt jeg Gentleman Cuppen. Det var ikke, fordi jeg var hurtigst, men fordi jeg var klogere. For kører man ikke med hovedet på sådan en bane, så ender man i autoværnet. Vi kom derned med en hel bil og kunne tage hjem med en hel bil.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  •