Danish
Supertourisme
Turbo

17/05/16

I helgen ble 2. Løpshelg i Danish Supertourisme Turbo kjørt på Ring Djursland i Danmark. En svært teknisk krevende bane og kvalifiseringen viste at det ville bli tette løp med 19 biler innenfor 1,5 sekund.
Molly kvalifiserte seg som nr 16, og hadde store planer om å klatre oppover i feltet.

Dramatikk i første løp
I det første løpet kjørte Molly seg opp til en 11. plass før det ble rødflagget på grunn av en svært dramatisk krasj. Danske Martin Vedel Mortensen fikk teknisk svikt på bilen og krasjer i høy fart inn i en dekkstabel på enden av langsiden. Løpet ble stoppet og Mortensen ble sendt til sykehuset for sjekk.

-Det er aldri hyggelig når en konkurrent er involvert i en så stor krasj. Det første jeg tenkte var at jeg håper det går bra med han. Heldigvis ser vi nok en gang ser vi at sikkerheten er svært høy. Jeg har snakket med han i ettertid og han sier han er heldig som slapp unna med hjernerystelse, forteller Molly.

(Foto: Molly Pettit)

På pallen i AM klassen
Det 2. løpet ble langt mindre dramatisk og Molly kjørte inn til nok en 11. plass. Etter å ha trent mer på stående start var det klart for å gi alt i finaleløpet. Molly hadde en rå start og tok mange plasser. Hun lå lenge på en 7. plass totalt men havnet i en hard fight med to andre. Det endte med en 10. plass totalt og 3. plass i AM klassen - en klasse for nye førere i serien og gentlemen drivers. Det største oppturen var å være kun 0,8 sekunder fra vinnerens beste rundetid.

-Jeg merket at jeg fikk god flyt på det siste løpet og det var svært krevende å bli presset så mye som jeg ble. Jeg tok 5-6 biler i starten og det var raskere førere som tok opp jakten på meg. Jeg ga det alt jeg hadde og er veldig glad for ny personlig bestetid på det siste løpet. Jeg tar store steg hele tiden og er spent på neste løp.

Finaleløpet ble vunnet av Fredrik Nymark med Molly´s teamkamerat Jesper Egebart på en 2. plass og Ole Petersen på 3. Teamet til Molly, Nordic Racing leder team mesterskapet og Molly ligger på 3. plass i AM mesterskapet.

Tilbake til kræsjbanen
Det neste for Molly er oppvisning på Classic Race Aarhus om 14 dager. Det blir første gang tilbake på denne gatebanen siden den store krasjen i fjor.

-Jeg ser egentlig mest frem til å komme tilbake på en bane jeg egentlig liker så godt! Det gode er at jeg kun skal kjøre oppvisning og kan finne tilbake til gleden uten å ha presset ved å kjøre løp.