Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Christina Nielsen ok efter voldsomt crash i Ferrari

ELMS 
16/05/16 

I lørdags kørte Christina Nielsen af banen på Imola med 170 km/t og ramte muren så hårdt, at den Ferrari hun kørte for det danske team Formula Racing, blev så voldsomt beskadiget, at den ikke kunne komme til start i løbet søndag. I dag er Christina i Danmark, øm og forslået, men klar til hurtigst muligt at komme bag rattet af den bil, som hun også skal køre i på Le Mans sammen med holdkammeraterne Mikkel Mac og Johnny Laursen.
 


(Foto: Gary Parravani)

”Jeg kan godt mærke, at jeg har ramt en mur” forklarer en ærgerlig, men fattet Christina Nielsen. ”Jeg er øm, men mest af alt, er jeg ked af det over for teamet og mine holdkammerater Mikkel og Johnny, ked af at vi ikke kunne køre løbet søndag. Det er selvfølgelig det, der kan ske i motorsport, men det er altid ærgerligt at være den, der sidder bag rattet, når sådan noget sker. Helt ærligt, så er jeg stadig meget i tvivl om, hvad der gik galt. I motorsport kører man på grænsen og med den begrænsede køretid til løbsweekenden, er der ikke meget tid til at finde farten. Jeg var netop sendt ud på nye dæk, da vi fik Full Course Yellow og jeg nåede derfor ikke at bruge dækkene, da de var gode. Da vi kørte igen, var dækkene lidt kolde og jeg havde fået at vide, at jeg havde 2 omgange, før jeg skulle give bilen videre. Ferrari er kendt for at være langsommere til at få varme i fordækkene. Da jeg kørte igennem den første chikane, føltes grebet godt. Da jeg nåede til den anden chikane greb fronten, men desværre var bagdækkene måske lidt for kolde og stod desværre ikke fast, da de igen landede på asfalten fra curben. Jeg var klar til at dreje til højre, ind i næste del af chikanen, da bagenden uforventet forsvandt under mig og sendte mig modsat ind i muren. Det var et ordentligt smæld, men jeg var hurtigt ok. Nu ser jeg bare fremad og glæder mig til, at komme bag rattet igen."


(Foto: Gary Parravani)

Formula Racing er igang med at genopbygge bilen, så den er klar til test på Paul Ricard om 14 dage, som forberedelse til årets store opgave, 24 timers løbet på Le Mans der afvikles den 18-19. juni og hvor Christina Nielsen bliver første danske pige, der deltager i det legendariske racerløb.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Imola
  • 15/05/16 - Imola - ELMS
  •