Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Endelig en sejr til Nymark

Danish
Supertourisme
Turbo 

16/05/16 

Efter at have deltaget i Supertourisme klassen i lidt mere end et år, var den der endelig - Den sejr som Frederik Nymark og Nymark Racing har kæmpet så hårdt for. Allerede fra weekendens start var der lagt op til gode resultater.
 

Allerede under lørdagens træninger var det tydeligt at der var god fart i bilen. Med henholdsvis femte- og tredjebedste tider i træningerne, var der lagt op til noget stort. I kvalifikationen kom der også en lille forløsning i hele Nymark Racing. Frederik havde kørt hurtigste tid.


Frederik var hurtigst i kvalifikationen
(Foto: Motorsporten.dk)

Den bedste tid i kvalifikationen bliver i Dansk Supertourisme Turbo vekslet til en startplacering som nummer otte i første løb. Der var tretten biler under et sekund fra hinanden i kvalifikationen, hvilket viser hvor tæt der køres i klassen. Det betyder også at man ikke bare kan køre forbi konkurrenterne foran.

Fra sin startplacering som nummer otte begynder Frederik Nymark at kæmpe sig frem i feltet. Han får lavet nogle overhalinger og efter ti omgange er han oppe som nummer fem og henter ind på nummer fire. Desværre har en konkurrent et alvorligt uheld og løbsledelsen vælger at stoppe løbet.

”Jeg fik lavet nogle gode overhalinger og havde god fart i bilen. Desværre blev løbet stoppet før tid, jeg kunne sikkert godt have hentet en placering eller to mere” fortalte Frederik efter løbet.


Frederik i tæt kamp i første løb
(Foto: Motorsporten.dk)

På grund af nogle uheld i løbet af dagen, valgte løbsledelsen at afkorte klassens andet løb med fem minutter, for at kunne overholde tidsplanen. Det betød igen at Frederik Nymark fik mindsket sin mulighed for at køre sig frem i feltet.

Frederik starter andet løb fra en startplacering som nummer fire. Straks efter starten begynder han kampen frem i feltet. Efter en længere og god kamp med en konkurrent foran sig, kommer han til sidst forbi og henter godt ind på nummer to i feltet. Men på grund af den manglende tid, slutter Frederik som nummer tre i weekendens andet løb.


Kampen om placeringer forsætter i andet løb
(Foto: Motorsporten.dk)

Frederik Nymarks samlede resultater i kvalifikationen og de to første løb, betyder at han i dagens sidste løb skal starte som nummer et. Lige bag sig på startgridden, har han Michel Nykjær og efter starten kæmper de to nogle omgange om Frederiks førsteplads. Pludselig får Michel lavet noget der ligner en kørerfejl og det giver Frederik mulighed få øget sin afstand til resten af feltet.


Frederik på vej mod sin første sejr i klassen
(Foto: Motorsporten.dk)

”Det var en sjov kamp i starten, men da jeg fik hullet ned til resten af feltet vidste jeg, at jeg bare skulle holde hovedet koldt og fokusere på at køre min første klassesejr hjem. Der var ingen stress på af nogen art” fortæller en storsmilende Frederik Nymark efter sejren i weekendens finaleløb.

Se TV2OJ klip fra weekenden her:

Næste mulighed for at hente point og endnu en sejr, bliver den 3. til 5. Juni i forbindelse med Padborg Park arrangementet "Danmarks Hurtigste Bil". Dette løb bliver første punkt på dagsordenen for både Frederik og Nymark Racing, efter den flotte weekend på Ring Djursland.

Nymark Racing
nymarkracing@gmail.com

Selch

Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Ring Djursland
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  •