Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen vil have revanche i fransk gaderæs

FIA F3 EU 
12/05/16 

Efter sidste års udfordringer satser Mikkel på årets første podieplacering, når det går løs med Formel 3 på gadebanen i franske Pau den kommende weekend.
 

Sidste år var han rookie, men i år er Mikkel jensen en erfaren Formel 3-kører, når han stiller op til et af sæsonens spektakulære begivenheder, nemlig gadeløbet i den franske by Pau. Den 21-årige Formula Racing-kører vil kæmpe for sæsonens første podieresultat.


(Foto: F3 European Championship)

– Sidste år havde vi en god bil, men til gengæld svære betingelser som rookie. I har jeg mere erfaring med banen og er bedre forberedt på at køre bilen på grænsen i de smalle gader, lyder det fra Mikkel Jensen.

Aarhusianeren stiller op for sit faste team, tyske Mücke Motorsport, og han er ikke i tvivl om, at kvalifikationens udfald bliver afgørende for weekendens resultater.

– Kvallen er uhyggelig vigtig, da det stort set er umuligt at overhale på banen. Den er smal og snæver og omkranset af hårde hegn, så man tager en chance, når man angriber, forklarer Mikkel Jensen.


(Foto: F3 European Championship)

Håber på bedre held end i Ungarn
Mikkel Jensen kommer fra en skuffende weekend på Hungaroing for tre uger siden, hvor intet så ud til at fungere for den unge racerkører. Resultaterne var da også præget af et voldsomt uheld, som fandt sted under den indledende test.

– En metalrist havde løftet sig og lå midt på asfalten i et af banens hurtige sving. Jeg kommer kørende med omkring 190 kilometer i timen og når slet ikke at reagere, forklarer Mikkel Jensen.

– Risten flåede det mest af bilen op, og jeg fik en ordentlig forskrækkelse. Heldigvis skete der ikke andet, og banens ledelse påtog sig ansvaret for ulykken. Men det ændrede ikke på, at teamet måtte i gang med at bygge en helt ny bil, hvilket betød, at vi måtte starte forfra med forberedelserne og aldrig fik skabt en optimal opsætning.


(Foto: F3 European Championship)

Vil kæmpe for podieplacering
Mikkel Jensen håber på bedre held i den kommende weekend, hvor det altså gælder sæsonens tredje afdeling af FIA Formula 3 European Championship.

– Ambitionen om at hente sæsonens første podieresultat er stadig levende, og hvis vi rammer en god omgang i kvalifikationen er jeg sikker på, at vi kan blande os i toppen.

Tidsplan for Formula 3 - Pau

Fredag 13. maj
09.50 — Træning #1
10.45 — Træning #2
14.25 — Kvalifikation #1
17.35 — Kvalifikation #2/#3

Lørdag 14. maj
11.15 — RACE #1 (33 min)
15.50 — RACE #2 (33 min)

Søndag 15. maj
15.15 — RACE #3 (33 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

www.formularacing.dk


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Pau
  • 15/05/16 - Pau - FIA F3 EU - FIA EM
  •