Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Flyvende racerkører efter tæt løb på norske Vålerbanen

FDM sport 
11/05/16 

18-årige racerkører Nicolaj Kandborg fra Hasselager, Aarhus havde flyvende kurs mod et race, der skulle vise sig at give gode point med hjem i bagagen, da han satte sig i flyveren 5. maj. Rejsedestinationen var Våler løbet på NAF Trafikcenter i Norge.
 

Efter en skuffende start på sæsonen til åbningsløbet i FDM Sport klassen på FDM Jyllandsringen sidst i april var det med stor forventning om forbedring, at Nicolaj Kandborg, for første gang uden sin far ved sin side, fløj af sted mod det næste race i kalenderen; Våler løbet 7.-8. maj. Den unge racerkører var godt forberedt på weekendens løb, som blev tæt.


(Foto: Midtjysk-Foto.dk v. Ole Mørk)

Flyvende racerkører til test og kvalifikation

Allerede torsdag, da Nicolaj Kandborg sammen med sin mekaniker Julius Eriksen ankom til Våler banen, blev banen inspiceret med en trackwalk, hvor racerkøreren noterede sig vigtige detaljer til det endelige løb. Fredag var der testkørsel med de 15 andre deltagende kørere i FDM Sport klassen, og resultaterne gav Nicolaj luft under vingerne.

- Jeg fik en flyvende start i testkørslerne, hvor jeg hele dagen lå i top 3. Jeg havde brugt god tid på at gennemgå banen dagen forinden, og det gav pote. Efter åbningsløbet i april, har jeg været spændt på, hvordan min bil ville klare det, men der var ingen grund til bekymring, siger Nicolaj Kandborg.

Lørdagen startede med grundig opvarmning og kvalifikation, hvor Nicolaj kørte sig til en startposition på 3. pladsen til Race 1, som blev starten på et interessant løb.


(Foto: Midtjysk-Foto.dk v. Ole Mørk)

Førstepladsen i radaren
Den gode start racerkører Nicolaj Kandborg havde bygget op de første dage på NAF Trafikcenter Vålerbanen nærmede sig klimaks i lørdagens Race 1, hvor racerkøreren havde førstepladsen indenfor rækkevidde, men en uheldig overhaling skulle vise sig at afgøre det første løb.

- Da jeg havde førstepladsen i radaren, lå jeg an til en overhaling, som desværre endte ud i et tab af herreømmet over bilens bagende, og det sendte mig fra en 4. plads i Race 1 til en DNF, så jeg måtte starte på en 14. plads i Race 2 om søndagen, siger Nicolaj Kandborg, som trods en svær startposition kørte sig ind på en endelig 4. plads og er ved godt mod.

- Jeg har stadig høje ambitioner, fordi jeg ved, at farten var der til en podieplads, så det har givet mig troen på, at en podieplads er indenfor rækkevidde til næste løb, som er Classic Race Aarhus. Dog skal det understreges, at løbet i Aarhus kun er et opvisningsløb og ikke tæller med i det samelede mesterskab.

Våler løbet i Norge satte under alle omstændigheder nogle attraktive point på kontoen, som Nicolaj kunne tage med sig hjem i flyveren.

Louise Højgård Laustsen


Læs mere om:
  • Nicolaj Kandborg
  • Våler
  • 08/05/16 - Våler - FDM sport
  •      D4 Enterprise Solutions