Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Debut i Formel Ford for Frederik Vesti

Formel Ford - DK 
12/05/16 

Så kom Frederik og Team Vesti-Höyer Motorsport igang, også i Formel Ford. Og det blev en god debut. Selvom Frederik også deltager i størstedelen af FDM Sport-serien, så er Formel Ford det primære fokusområde. Det er her man skal vise sig frem i forhold til den videre færd på national og international scene. Og i første afdeling af Formel Ford blev afviklet i weekenden 30/4 - 1/5 på Padborg Park.
 

Panderynker blev afløst af smil
Enhver kan nikke genkendende til at blive ramt af nervøsitet, når man skal prøve noget nyt, første gang - og alles øjne er på dig. Sådan havde Frederik det også lidt inden weekenden. Og det har helt sikkert medvirket til en noget nervøs første dag. Tidstagningen endte med en noget skuffende P4 og omkring 2 sekunder op til den forreste. Og i 1. heat endte det værre endnu, med en 5. plads. Så der var plads til forbedring.

I løbet af aftenen blev der taget nogle tiltag, der gav bonus. Dels valgte man at skifte Frederiks motor, så han ikke længere kørte med en træningsmotor, men nu fik den officielle racing motor monteret. Og derudover fik Frederik og teamets anden kører, Mikkel Höyer lektier for. Der blev analyseret data og set video. Og motorsportscoach Tommy Schröter fik en snak med kørerne om at flytte fokus væk fra at jagte de forankørende, og til at arbejde med kvaliteten og kontinuiteten i deres egen kørsel. Sådan at man fik gjort de rigtige ting i hvert sving, på alle omgange i løbet. Det gav bonus med det samme. Frederik startede P5 i 2. heat, men endte på en flot 3. plads. Også Mikkel Höyer fik kørt sig op, og endte lige bag Frederik. Og vigtigst af alt, farten var tilbage. I 3. heat gik det endnu bedre. Frederik fik kørt raceren ind på en flot 2. plads, og fik minimeret hullet op til den førende til kun 2,9 sekunder efter hele heatet. Samtidig fulgte Mikkel Höyer pænt efter og indtog 3. pladsen. Så i alt en godkendt weekend, trods alt.

Konfirmation og hårdt arbejde
8. maj stod Frederik i Filskov kirke, foran præsten og fik fremsagt de udvalgte ord. Og derefter hjem til en rigtig dejlig dag i festligt lag, med familie og venner. Dog havde han lige dagen forinden, været i Ishøj for at deltage i Team Danmarksamling. Så han er en travl og engageret ung fyr. I dag d. 11/5 er han med hele teamet i Padborg for at teste, forud for weekendens næste afdeling i Formel Ford, der er på Ring Djursland. Vi håber at så mange som muligt vil finde vej til Kolind, for at støtte op om Frederik.

Vi ønsker at takke alle vore sponsorer og alle der støtter os!

Frederik Vesti Motorsport


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Padborg Park
  • Ring Djursland
  • 01/05/16 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •