Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Pinserace på Ring Djursland

Danish
Supertourisme
Turbo 

11/05/16 

Ring Djursland indleder sæsonen med Tegee-dan Åbningsløbet i den kommende weekend.
Danish Endurance Championship åbner ballet med et fire timer langt løb allerede lørdag, Feltet byder på en varieret blanding af standardvogne, sportsvogne og sportsprototyper.
 

Men weekendens hovedattraktion er utvivlsomt OK Mobil 1 Danish Supertourisme. Selv om bilerne i denne klasse ved første øjekast ligner standardbiler, er her tale om rendyrkede racerbiler, byget op omkring et rørramme chassis og drevet frem af ildspyende turbomotorer


Den tidligere Danmarks- og Europamester, Michel Nykjær, er blandt favoritterne på Ring Djursland i pinsen.

Michel Nykjær har med to sejre i første afdeling lagt sig i spidsen for serien. Men lige bag ham lurer trioen Jesper Egebart, Kevin Rossel og Martin Vedel Mortensen på deres chance.

Martin Vedel Mortensen viste med en sejr i første afdeling, at han har farten til at være med helt fremme, mens Jesper Egebart og Kevin Rossel kommer til Ring Djursland som henholdsvis 2'er og 3'er i den samlede stilling.

Der er også grund til at holde øje med en kører som Ole Petersen, der allerede sidste år viste sig som en vinder på Ring Djursland, og så har klassen i år to kvindelige kørere blandt rookierne, nemlig norske Molly Petit, som de fleste vil kende fra DTC, og Nicole Rasmussen, der sidste år kørte en Ferrari i DEC serien.

Der har været kørt løb med formel racere på Ring Djursland siden banen blev etableret for mere end 50 år siden, og de er også med i 2016, hvor Formel Ford repræsenterer de åbne racere med fritliggende hjul.

Formel Ford er nu som før en rugeklasse for kommende stjerner. I år er det blandt andre Daniel Lundgaard, Frederik Vesti og Casper Pilgaard, der forsøger at følge I hjulsporene efter kørere som Jan Magnussen, Jason Watt, Nicki Thiim, Dennis Lind og Kevin Magnussen.

Åbningsløbet byder desuden på race i klasserne OK Mobil 1 Legend Cup, Syver Race Cup og Yokohama Super Cup

Ring Djursland


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 14/05/16 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Danish Supertourisme Turbo
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Legends Car Cup
  • 15/05/16 - Ring Djursland - SuperCup
  • 15/05/16 - Ring Djursland - Syver Race Cup
  •