World Endurance Championship

Tidlig exit for Young Driver AMR på Spa

FIA WEC
08/05/16

World Endurance Championship6 timers løbet på Spa-Francorchamps, anden runde af FIA World Endurance Championship (FIA WEC), endte tidligt for Young Driver AMR. Den Aston Martin Racing indsatte Young Driver AMR-Aston Martin GTE, kørt af Marco Sørensen, Nicki Thiim og Darren Turner, måtte udgå af løbet lørdag eftermiddag, efter Thiim blev skubbet af sporet af en konkurrent.

Thiim kom ikke til skade ved hændelsen, der endte en imponerende stribe af resultater fra Aston Martin# 95, der går tilbage til efteråret 2013: Før lørdagens WEC runde i Belgien, havde Young Driver AMR krydset målstregen i 17 på hinanden følgende WEC runder, herunder to 24-timers løb, svarende til mere end 138 timers løb!

(Foto: Nick Dungan/Drew Gibson Photography)

Kontakten i den anden time af løbet fratog også Young Driver AMR en eventuel anden podieplacering i træk. Den startende Sørensen kæmpede sig op til fjerde position i GTE Pro klassen under åbnings timen af løbet og overleverede sin Aston Martin Vantage GTE til Thiim for den anden time. Efter et hurtig og fejlfrit pit stop, var Thiim femte i klassen, før en konkurrent i en Le-Mans-prototype skubbede Thiim af banen og ud i dæk-barrieren.

På trods af den tidlige afslutning, kunne Young Driver AMR få meget positivt med fra Belgien.
"Det vigtigste er, at Nicki var uskadt efter en LMP2 konkurrent fik kontakt med vores bil", sagde Jan Struve fra Young Driver AMR. "Lige før 24 Hours of Le Mans, er adrenalinen høj hos mange kørere, hvilket kunne ses i de mange kontakter under løbet. Det er en skam, at en gæste-kører i WEC endte vores løb tidligt. Ikke desto mindre var dette løb en vigtig del af vores forberedelse til 24 Hours of Le Mans i juni måned. Holdet gjorde et stort stykke arbejde og vores pit arbejdet var lige så fremragende som i Silverstone. Podieplaceringen til vores søster bil # 97, viste at vi også havde en mulighed for at slutte i top tre. Nu ser vi frem til Le Mans testdagen om fire uger."

Den belgiske runde af FIA WEC var generalprøven før det vigtigste endurance løb i verden, 24 hours of the Le Mans den 18. og 19. juni. Det næste stop for Young Driver AMR er den officielle Le Mans testdag den 5. juni.