Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Den vildeste Mercedes-kopi til salg i Danmark

Classic Race
Aarhus 

09/05/16 

En sjælden kopi af en af de mest ikoniske racerbiler nogensinde sættes nu til salg i Danmark. Men man skal altså også have fat i den helt store pengepung, hvis man vil have den med hjem i garagen.
 

Der blev kun produceret ni eksemplarer af den legendariske Mercedes Benz 300 SLR tilbage i 1950’erne, og der findes kun seks tilbage af dem i dag i hele verden, hvilket gør at værdien af en Mercedes Benz 300 SLR i dag betragtes som uvurderlig. Det gør replikaer af modellen til en meget efterspurgt vare blandt bilsamlere. Nu bliver en nøjagtig kopi af den smukke sportsvogn sat salg i Danmark for en vurderingspris på mellem 2,4 og 2,7 millioner kroner. Det sker på The Classic Race Aarhus Auction den 26. og 27. maj. Auktionen finder sted samtidig med Nordeuropas bedste racefestival Classic Race Aarhus.


Den vildeste Mercedes-kopi til salg i Danmark
(Foto: The Classic Race Aarhus Auction)

- Med den her vildt lækre bil får man ganske enkelt en af verdens smukkeste fuldblodsracere, der nogensinde er blevet bygget, og vi er meget stolte af at det er lykkedes os at få den med på vores store auktionen her sidst i maj, lyder det fra projektleder Carsten Andersen fra The Classic Race Aarhus Auction.


Den vildeste Mercedes-kopi til salg i Danmark
(Foto: The Classic Race Aarhus Auction)

Det særlige eksemplar er meget sjældent og er femte og sidste udgave der er håndbygget af Jim Marland, den oprindelige grundlægger af Proteus Sport & Racing Cars. Den blev bygget over en periode på to år, og stod færdig i 2010 med samme nøjagtige dimensioner som den oprindelige Mercedes Benz 300 SLR. Mercedes Benz 300 SLR blev udødeliggjort, da to af verdens største racerkører gennem tiderne Sir Stirling Moss og Denis Jenkinson vandt The World Sportscar Championship i 1955 foran Ferrari, Jaguar, Maserati og Aston Martin, hvilket vakte vild jubel blandt datidens racepublikum.

De fire andre replikaer i serien står i dag i private samlinger i USA og Tyskland.


Den vildeste Mercedes-kopi til salg i Danmark
(Foto: The Classic Race Aarhus Auction)

The Classic Race Aarhus Auction bliver afholdt i et samarbejde med engelske Silverstone Auctions, auktionshuset Lauritz.com og Classic Race Aarhus der regnes for at være Nordeuropas bedste racefestival for klassiske biler. Op mod 100 sjældne biler kommer under hammeren og auktionen ventes at tiltrække bilentusiaster og samlere fra store dele af verden.

Nyttige links:

Her kan du se samtlige biler der er tilmeldt hos The Classic Race Aarhus Auction.

Direkte link til info om Mercedesen.

Hos Classic Race Aarhus kan du læse mere om auktionen.

Frederik Roland


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 29/05/16 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •