Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Jesper Nyvang – Formula Ford Project

Formel Ford 
07/05/16 

Man kan ikke sige Jesper Nyvang uden at nævne hele ideen bag projektet. Jesper er udvalgt til at køre teamets Mygale SJ07 racer. Jesper er en del af et hold studerende på Autoteknologstudiet på Aarhus Maskinmesterskole, der har taget studiet ud i virkeligheden. Deres behov for at teste under virkelige forhold, med den stressfaktor det medfører, giver dem gode erfaringer de kan bruge senere i livet.
 

Projektet har dog haft en noget hård start i serien. De har haft problemer med at få tingene til at spille på de rigtige tidspunkter. De har fx kun haft mulighed for sammenlagt 20 minutters testtid i raceren, før sæsonen gik igang. Men de kæmper ufortrødent videre. Noget af det der kendetegner Formel Ford serien er at her hjælper man hinanden og støtter med staldtips og lån af reservedele. Og teamet har også kun rosende ord til overs for den filosofi. De har haft stor hjælp af bl.a. Alex Stubberup Frederichsen, der har lånt teamet reservedele og hjælper med transporten. Andre teams har givet deres besyv med omkring tips til setup og lignende.

Men weekenden i Padborg viste sig at blive en stor nedtur for hele projektet. Det hele startede med problemer under træningen hvor starteren pludselig ikke virkede. En ellers helt ny starter valgte at strejke. Men teamet lånte en anden starter og fik liv i bilen igen. Men til kvalifikationen blev de så ramt af det næste uheld. Kun en enkelt hel omgang fik teamet kørt, og det var ikke i en imponerende tid. Årsagen skulle findes i en defekt brændstofpumpe. Det var simpelthen sort uheld. Og det endte ikke der. Som salt i såret endte det også med at ledningsnettet brændte af, så teamet måtte se til fra pitlane. Nu ser man frem til at tage kampen op mod de andre i feltet på Ring Djursland.

Og vi glæder os til at følge deres projekt tæt i løbet af sæsonen.

www.formelford.dk
Dan Knudsen


Læs mere om:
  • Jesper Nyvang
  •