Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen og Richard Lietz trækker atter i Porsche køredragten

FIA WEC 
06/05/16 

World Endurance Championshipnår anden afdeling i WEC køres på Spa i weekenden
Hos kørerene er det en favorit. Fans og entusiaster er vilde med den unikke atmosfære, og ingeniørerne fascineret af banens særlige forløb. På Spa-Francorchamps køres lørdag anden af sæsonens ni afdelinger i FIA World Endurance Championship (WEC).
 

Seks-timers løbet på den enestående racerbane i Ardenner bjergene anses som generalprøven forud for årets største motorsportsbegivenhed; 24 timers løbet på Le Mans midt i juni. Det skyldes især de mange lange lige stræk på den belgiske racerbane, der køres med fuld speeder og lav downforce. Den aerodynamiske konfiguration er nøglen og bliver et miks mellem Silverstone (høj downforce) og Le Mans (lav downforce).


Michael Christensen
(Foto: Porsche PR)

Michael Christensen og hans faste Porsche-makker, Richard Lietz fra Østrig, er igen at finde i Porsche 911 RSR med startnummer #77 indsat af Dempsey Proton Racing med støtte fra Porsche-fabrikken. Duoen ser frem til et spændende 6-timers race med høj konkurrence fra Ferrari, Ford og Aston Martin i GTE Pro klassen.

”Dette løb er hvert år en stor udfordring. Det er den sidste hårde test forud for 24 timers Le Mans, hvilket betyder, at det er tid til at lægge alle kortene på bordet. Ingen kan lurepasse eller holde igen. Den skal have fuld gas, og efter løbet ved alle præcis, hvem vil være de stærkeste konkurrenter på Le Mans, fortæller Michael Christensen, der også tror på fremgang sammenlignet med åbningsløbet i England.


Michael Christensen
(Foto: Porsche PR)

”Vi havde god speed på Silverstone, men en teknik defekt tvang os til et længerevarende stop i garagen for reparation og det kostede afgørende placeringer. Teamet har knoklet benhårdt for at klargøre vores bil til dette løb, og jeg er overbevist om, at vi vil få større succes her på Spa end på Silverstone," slutter danskeren.

Løbet starter lørdag kl. 14.30 lokal tid og kan følges via www.fiawec.com.

www.michaelkchristensen.com
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 07/05/16 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •