Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Debutant sejrede i superklasses første heat

Danish
Supertourisme
Turbo 

06/05/16 

- og udgik af sidste: Martin Vedels turbulente weekend!
Før sæsonstarten på superklassen Danish Supertourisme Turbo var der mange spekulationer over styrkeforholdene og vinderchancerne de 20 deltagere imellem.
Og det var ikke let at forudsige hvordan det skulle gå efter tidtagningen heller, for hele ti biler var indenfor ét sekund af hinanden.
 

Men at det skulle blive debutanten Martin Vedel, der gik sejrrigt ud af første heat, dét var der nok ikke mange der havde regnet med!


På billedet her er der ingen andre biler i sigte – for Martin Vedel kørte et enormt forspring ud på de første omgange af første heat
(Foto: Bilfoto.dk)

Dermed fik Martin Vedel den flottest tænkeligt debut for Prego Racing, som man kan ønske sig. Helt uden drama var det ikke, for godt nok Martin Vedel på vej mod en helt suveræn sejr med ti sekunders forspring – men så blev der indsat safety car, der samlede feltet op lige bag Martin. Men da løbet blev givet frit igen havde han stadig farten, og kørte sejren sikkert i mål.

Den start på løbsweekenden forpligtede, men i andet heat byttede de 8 første startrækkefølge, så Martin Vedel efter sin sejr skulle starte som nummer 8. I samme flyvende stil blev den startplacering dog omsat til en tredieplads i løbet, der blev vundet af teamkammeraten Michel Nykjær. Tilskuerne var nok mere begejstrede end konkurrenterne, der godt kunne se Prego Racing bliver et stærkt hold i sæsonen.

Teamchefen for Prego Racing, Kent Bo Steffensen, havde da også om lørdagen proklameret, at han ville have teamets tre biler på sejrsskamlen som nummer 1, 2 og 3. Men sådan gik det ikke: I tredje heat var Martin Vedel uheldig og kom dels skidt fra start og værre endnu udgik straks efter med defekt styretøj efter en kollision på vej op igennem feltet - og så var dén weekend ovre. Det var en trøst at teamkammeraten Nykjær vandt igen, men måske endnu mere positivt at tænke på, at Martin Vedel hele weekenden havde masser af fart i bilen. ”Jeg havde selv troen på en heatsejr i løbet af sæsonen, så det var fedt at se at farten allerede var til det i mit første løb. Det lover helt sikket godt for resten af sæsonen! ”, sagde Martin Vedel bagefter.

Det lover også godt for næste afdeling, der køres allerede 14.-15. maj på Ring Djursland. Her vil flere øjne følge Martin Vedel spændt, for få har taget springet fra debutant til vinder så hurtigt og elegant som den unge odensianer. Trods udfaldet af sidste heat ligger han nummer fem i det samlede mesterskab.

for Martin Vedel Claus Ebberfeld


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •