Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

FDM Jyllandsringen vært for historisk sæsonpremiere

Historisk 
05/05/16 

Årets første historiske bilsportsarrangement på dansk grund afholdes 6.-8. maj
I den kommende weekend skydes den danske sæson for historiske og klassiske biler i gang. I hvert fald, når det gælder racerløb med klenodierne. I dagene fra fredag den 6. maj til søndag den 8. maj køres Danish Masters Racing Festival på FDM Jyllandsringen.
 

Danish Masters Racing Festival er årets første historiske bilsportsarrangement på dansk grund. Her bliver sæsonen skudt i gang indenfor flere grene af den historiske bilsport. Dels er der første afdeling af de danske mesterskabsserier på bane, dels afvikler man også årets første løb indenfor den specielle sprintdisciplin.

Arrangementet starter fredag eftermiddag. I tidsrummet fra klokken 16.00 til klokken 18.00 vil en række af medlemmerne fra landets mærkeklubber indtage banen og lave paradekørsel med deres klenodier. Disse biler vil i de efterfølgende dage blive udstillet på arealerne rundt omkring FDM Jyllandsringen.


Over hundrede historiske racerbiler indtager FDM Jyllandsringen i dagene 6.-8. maj, hvor anden udgave af Danish Masters Racing Festival køres.

På banen vil der også være andre former for opvisninger. Det vil to gange lørdag og to gange søndag være opvisning med historiske Le Mans-racere og andre specielkøretøjer, men ellers er det de sportslige konkurrencer, der er i højsædet.

I sprint-konkurrencen vil der være mod stopuret.
Deltagerne sendes afsted en ad gangen, og så gælder det ellers om at køre banen igennem hurtigst muligt. De er en bred vifte af køretøjer, man her vil kunne opleve, lige fra specialbiler som Chevrolet Corvette Stingray og Jaguar E-Type til hverdagsklassikere som MG Metro og Fiat Uno. Og mange af bilerne, som deltager i sprintet, er rent faktisk indregistrerede og er blevet kørt til banen ved egen kraft.

Der bliver også masser af baneløb. Der er intet mindre end syv klasser på programmet, hvor de ældste biler er fra tiden efter anden verdenskrig, mens de nyeste biler har mindst 15 år på bagen.

Følg Danish Masters Racing Festival på www.dmracing.dk

Danish Masters Racing Festival
FDM-DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 08/05/16 - Jyllandsringen - Historisk
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her