Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

God pointhøst for MF-Racing

Yokohama
1600 Challenge 

05/05/16 
Yokohama

Der var en rigtig god pointhøst for MF-Racing, da den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park.
 

Teamet fra Skødstrup dragede mod den Sønderjyske bane med en 3. plads i DIF Danmarksmesterskabet, og det var helt klart målet at Mads Hedegaard Frederiksen skulle køre sig endnu længere frem denne weekend.

Træningen lørdag morgen skulle køres på fugtig bane, fra nattens regnvejr. Derfor havde teamet også valgt at køre med regndæk på bilen, og viste fra første meter at det var noget der duede. På trods af 60kg succesballast i bilen, kørte han bedste tid af alle, og satte konkurrenterne på plads med over 1 sekund ned til nummer 2.

Da tidtagningen skulle køres lørdag eftermiddag, var banen helt knastør, og tørvejrsdækkene blev monteret og den grå og orange Suzuki Swift Sport med nummer 44 på siden var igen klar til kamp.

I en ultratæt kvalifikation rakte det til 5. startposition – men der var mindre end 0,1 sekund til 2. pladsen! Derfor var marginalerne ikke helt på Mads’s side. Men det var jo også først i løbet af der skulle deles point ud, så derfor var teamet stadig meget fortrøstningsfulde.

Da starten gik på heat 1, var der rigtig meget tumult rundt på første omgang. Men det lykkedes for den unge kører at holde sig ude af det, og kunne holde 5. pladsen efter første omgang. Herefter gjalt det om at stille og roligt arbejde sig frem i feltet uden at tage unødige chancer, men stadig komme fremad. Den umiddelbare største konkurrent i mesterskabet lå nemlig ude foran, så det var med at komme efter ham og helst passere ham hvis muligt.

Midtvejs i løbet lykkedes det Mads Hedegaard Frederiksen at overhale manden på 2. pladsen, hvorefter at jagten på førstepladsen blev sat ind. Dog var forspringet så stort, at selvom Mads kørte op til et halvt sekund hurtigere per omgang, lykkedes det ikke at hente 1. pladsen.

En 2. plads er 22 gode point til kontoen, så der var stadig glæde at spore i teamet. Og søndag skulle blive en speciel dag, uanset udfaldet på heat 2.


(Foto: JJ Media)

1. Maj var nemlig Mads’s 18 års fødselsdag, så det blev fejret på behørig vis inden at heat 2 skulle køres klokken 14.50.

Fra 7. startposition fik den unge kører en rigtig god start, og var helt oppe som nummer 4 inden at første omgang var slut. Der var dog rigtig meget pres på bagfra, og hurtigt kunne han mærke at opsætningen ikke var optimal. Temperaturen var væsentlig højere end dagen før, og bilen var meget svær at køre. Gennem de hurtige sving kunne han ikke køre optimalt, og han måtte bremse tidligere for enden af langsiden, for at kunne holde bilen på banen.

Derfor blev det et heat hvor der skulle forsvares det bedste at Mads havde lært. Så både køreren og mekanikerne var yderst lettede, da det ternede flag blev svunget efter 13 hæsblæsende omgange, og målstregen blev passeret på 6. pladsen.

Med 2 rigtig gode placeringer i pointene, gav det også et avancement op på 2. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet.

Ydermere kan teamet pille vægt ud af bilen, da der kun skal være 40kg succesballast i til den næste afdeling på Ring Djursland den 11.-12. Juni.

Der er teamet på hjemmebane igen, og håber derfor at mange lokale kommer ud og støtter op om teamet.

Men indtil da gælder det om at få batterierne ladet op igen, efter 2 hæsblæsende weekender i træk.

Vi ses om en god måneds tid på Ring Djursland.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: