Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Avancement for Omotorsport

1600 Challenge 
04/05/16 

Omotorsport og Brian Johannesen avancerede i DIF Danmarksmesterskabet, i forbindelse med den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
 

Weekenden blev kørt på Padborg Park nær den tyske grænse – en bane som teamet har rigtig gode minder fra i forbindelse med finaleløbet i 2015, hvor det blev til Brians første Pole Position samt heatsejr.

Men alt dette er uden betydning, for i år er det et nyt mesterskab og pointtavlen er nulstillet igen.

Teamet kom fra Åbningsløbet på en generel 4. plads i mesterskabet. Noget som teamet helt klart ville arbejde på at forbedre denne weekend.


(Foto: Kimerfoto)

Første træning lørdag morgen var banen stadig fugtig fra den til tider hårde regn henover fredagen og natten til lørdag. Derfor kørte Brian også på banen med regndæk på bilen.

Her blev det til en god 3. plads, på trods af 50kg succesballast i passagersædet, efter succesen ved den første afdeling.

Banen var imidlertid tørret helt op til kvalifikationen, så mekanikerne fik travlt med at justere bilen om, og sætte den på de glatte slicks til den tørre asfalt.

Den koksgrå Peugeot 207 med nummer 66 i sideruden, med Brian bag rattet, kæmpede det bedste som den havde lært, for at få en så god startplacering som muligt.

Da de 20 minutter var gået, kunne Omotorsport notere sig en 4. plads – med 0,05 sekund op til 2. pladsen! Så bliver det bare ikke tættere.


(Foto: Kimerfoto)

Senere lørdag eftermiddag var det tid til heat 1. En kaotisk første omgang blev fuldført på 4. pladsen, men herefter blev der kørt utrolig tæt nogle gange lidt for tæt på. Det resulterede i rigtig mange positionsskift, og pludselig lå Brian helt nede på 7. pladsen. Han fik sig dog kæmpet tilbage op gennem rækkerne, og da det ternede flag blev viftet efter 13 omgange, kunne han krydse målstregen som 3. mand. Den sidste overhaling blev foretaget ud af det sidste sving, og på de få meter hen til målstregen.

For anden weekend i træk var der pokal til Omotorsport.

Efter lige at have tjekket bilen igennem lørdag aften, og fået den i tip-top stand til søndagens heat 2, var det derfor nogle forholdsvis tilfredse mekanikere og kører den kunne gå til køjs.

Søndagen startede med rigtig meget ventetid, da weekendens andet heat først skulle køres søndag eftermiddag.


(Foto: Kimerfoto)

Fra 6. startposition, blev det til en rigtig fin start for Brian Johannesen. Stille og roligt, omgang for omgang, overhalede han konkurrenterne. Han var lige oppe at snuse til 3. pladsen, men måtte til sidst bøje sig, og tage til takke med 4. pladsen.

Alt i alt stadig en rigtig flot weekend. Og da pointene blev talt sammen, viste det sig at Omotorsport nu er rykket op til 3. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet.

Med blot 7 point op til 1. pladsen og 5 afdelinger endnu, kan alting ske.

Næste gang at teamet er på banen, er den 11.-12. Juni på Ring Djursland, hvor Yokohama 1600 Challenge feltet endnu engang er på banen.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •