MC sport

Simon Tirsgaard hentede point i første afd. på Lausitz, Tyskland, i IDM serien

MC sport
03/05/16

Simon Tirsgaard deltog i første afdeling af IDM serien på Lausitz på sin BMW S 1000 RR i Superstock 1000 serien, hvor han tog point med hjem i begge løb henholdsvis lørdag og søndag i den netop overståede weekend. Løbene blev afviklet under helt optimale forhold med tørvejr og solskin.

I den stærkt besatte Superstock serie deltager 24 faste kørere fra 8 forskellige nationer, herudover er der tilmeldt flere gæstekørere i de enkelte afdelinger. Serien køres sammen med IDM Superbike serien, og det giver masser af tætte kampe ned gennem hele feltet.

Der blev kørt træning fredag og 2 tidtagninger lørdag, hvor Simon indtog en 14 plads i serien med en tid på 1:42,189, hvilket er en forbedring på over 2 sekunder fra sidste års tid i serien og en startplacering som nr. 19 i det samlede felt.

Begge de gældende løb blev kørt om søndagen under perfekte forhold med 22 grader varmt og sol med enkelte skyer. Det første løb blev kørt med flere pladsskifte i starten, hvorefter der faldt mere ro over feltet, hvor Simon lå på en placering som nr. 14 det meste af tiden, men måtte afgive en enkelt placering i slutningen af løbet med en samlet plads som nr. 15.

Løb nr. 2 kørtes om eftermiddagen med endnu en fornuftig start for Simon Tirsgaard med omgangstider, der lå ca. 1 sekund hurtigere end under løb 1. Han krydsede det ternede flag på en placering som nr. 14, og besejrede nogle af sidste års kørere, som var placeret foran ham i 2015.

Løbet over de 16 omgange a 4255 m blev vundet på nøjagtig de samme antal minutter og sekunder i de 2 løb, hvor Simon kørte 12 sekunder hurtigere i dagens løb 2, hvor han sluttede stærkt af med 1.42 tider.

Det var en meget lovende start på IDM serien over 8 afdelinger henholdsvis Tyskland – Holland og Belgien. Nu er målet at komme frem i top 10 i enkelte løb, hvilket helt sikkert er en realistisk mulighed, idet Simons talent er til det.

I den kommende weekend køres 2. afdeling på Nürburgring i Tyskland – et helt eminent anlæg i sydvest Tyskland