Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Stærk indsats af Nicolai Sylvest på Sachsenring i Tyskland

ADAC GT
Masters 

02/05/16 

Tre forskellige racerbiler. Tre forskellige racerbaner. Tre forskellige løbsserier. Det er status for Nicolai Sylvest efter weekenden, hvor han deltog i en afdeling af ADAC GT Master-serien på Sachsenring i det østlige Tyskland.
 

”Jeg havde fået en henvendelse fra AMG Team Zakspeed, der er støttet af Mercedes-AMG. Teamet manglede en kører til deres faste kører Nikolaj Rogivue i deres nye Mercedes AMG GT til løbet på Sachensring, og det endte med, at jeg med meget kort varsel fik pladsen,” siger Nicolai Sylvest.


Nicolai Sylvest og Nikolaj Rovigue klar til start fra position 5 på Sachsenring

Den 18-årige racerkører fra Jægerspris og hans tyske navnebror fik dog ingen pokaler med hjem i anden afdeling af det tyske sportsvognsmesterskab, hvor feltet talte lidt mere end 30 biler med dobbelt så mange chauffører. Men danskeren fik igen vist sit værd.

”Min teamkammerat skulle kvalificere bilen til lørdagens løb, men en bremseskive revnede og ødelagde bremsecaliberen, så vi skulle derfor starte fra bageste plads i feltet,” forklarer Nicolai Sylvest.


Der blev skrevet autografer til den store guldmedalje før starten

Hans medkører startede i bilen, og da Nicolai Sylvest efter en halv time kom i bilen, var den placeret på en 22. plads. Danskeren kastede sig dog over opgaven med krum hals og leverede den ene overhaling efter den anden.

”Jeg fik kørt mig fra 22. pladsen til 13. pladsen, men var så uheldig at komme udenfor asfalten og måtte en tur i gruset. Jeg holdt gang i bilen og kom tilbage på asfalten som nummer 19, og da jeg kommer over målstregen var vi tilbage på 13. pladsen.”

Imidlertid havde Nikolaj Rogivue tidligere i sit stint havde haft nærkontakt med en konkurrent, så holdet fik et halvt minuts straf, som desværre rykkede dem fra 13. til 25. pladsen.

Til andet løb var det Nicolai Sylvest, som skulle kvalificere bilen, og det gjorde han med manér han satte sensationelt femtebedste tid blandt de 31 hold, få tiendedele fra søsterbilen fra AMG Team Zakspeed.

Nicolai Sylvest startede denne gang i bilen, fik en god start, var femmer og kørte på superhurtige tider, mens han kæmpede med de fire forankørende. Da han kom i pit til det planlagte kørerskifte, var bilen stadig placeret på femtepladsen, og han satte det, der viste sig at skulle være femtebedste tid blandt de over 60 kørere. ”Desværre var medkører Nikolaj Rogivue uheldig og spandt, så vi endte løbet på en 18. plads, men jeg fik efterfølgende rigtigt meget ros fra både Zakspeed-teamet, men også direkte fra Mercedes AMG-folkene, som var til stede, så nu må vi se hvad der sker .” fortæller en hemmelighedsfuld og stor smilende Nicolai Sylvest.


Nikolai Sylvest formåede at holde en stor del af feltet bag sig

Den Team Danmark- og DASU-støttede racerkører er nu ved at forberede sig til næste udfordring, hvor han i den kommende weekend sammen med Casper Elgaard, Kristian Poulsen og Roland Poulsen deltager i et 12-timers løb på Zandvoort i Holland i Massive Motorsports Aston Martin Vantage.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sachsenring
  • 01/05/16 - Sachsenring - ADAC GT Masters
  •