Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Nu er det resten mod Nykjær

Danish
Supertourisme
Turbo 

02/05/16 

ANALYSE: På forhånd var Michel Nykjær fra Næstved og Jesper Egebart fra Vejle udset til at blive de to topfavoritter til supertourisme-mesterskabet i den sæson, der blev kørt i gang i weekenden på Padborg Park. Og hverken Nykjær eller Egebart rystede på rattet, men levede helt op til forhåndsforventningerne.
 

Efter 1. afdeling i OK MOBIL 1 DST er Michel Nykjær på førstepladsen i mesterskabet med 89 points, og det var også sjællænderen, der stod på det øverste podietrin efter finalen i FTZ Padborg Open. Hvor han sidste år kun var halvhjertet med i Danish Supertourisme Turbo, så ser han ud til i 2016-sæsonen at blive en stjernekører i denne superklasse.


(Foto: Ib Trebbien)

Jesper Egebart nåede ikke den eftertragtede førsteplads i hverken tidtagning eller i de tre heats, men han var hele tiden med fremme, og han indtager 2. pladsen i mesterskabet med 84 points. I Nordic Racing skal de lige finde lidt mere speed, hvis Egebart skal helt til tops.

Kevin Rossel fra Vejle, der i år er alene i Hartmann Racing efter 2015-sæsonens dejlige, dramatiske rivalisering med team-kollega Michael Outzen i det nu forhenværende JM Racing, er med samlet 76 points placeret på en 3. plads i serien, og dermed har han kørt sig i position som første-udfordreren til de to favoritter. Rossel er tilsyneladende kommet i gode hænder hos Hans Hartmann, og han kørte et flot åbningsløb og viste både talent og omtanke.

Der er ingen overraskelse i rækkefølgen Nykjær, Egebart og Rossel. Til gengæld er det uventet, at Ole Petersen fra Bredebro allerede fra starten af sæsonen blander sig blandt de hurtigste. Han kørte i alt 63 points ind på sin konto, og han viste både hurtighed og mod. I en enkelt situation også overmod, og det blev han straffet for, men det er altså points og podieplaceringer, der køres om, og ikke tudekiks.

Martin Vedel Mortensen fra Odense fik en superdebut i DST og vandt 1. heat, og i 2. heat blev han nr. 3, men han mistede den helt perfekte søndag på Padborg Park, da han kiksede starten og kort efter udgik. Alligevel kørte han sig i top-5 med 61 points.

Top-5 nåede Frederik Nymark ikke, og dermed levede han ikke op til forventningerne i sit team. Han har knyttet 2015-mesteren Michael Outzen til sig som en personlig coach, men endnu er der ikke fuldt udbytte af dette samarbejde. Frederik Nymark blev ramt af Ole Petersen, og de to har vist kun en kold skulder til overs for hinanden. Hold øje med de to, når de næste gang ligger side om side i et race.

Den helt store skuffelse oplevede Frederik Vodder fra Roskilde. Alene i ét heat var han fire gange i pit med tekniske problemer, og først i finaleheatet fik han fart på sin bil og kom op blandt de forreste, hvor han helst vil være.

Det var spændende at følge team-kollegerne fra Kristensen Motorsport, Nicki Kristensen og Jens Reno Møller. De kørte begge race af et fartglad hjerte, og det gav både gode placeringer, men også masser af skrammer på bilerne.

Åbningsløbets største overraskelse var Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg. Han havde allerede i lørdagens tidskørsel store problemer med sin motor, der satte ud, og vanskelighederne var ikke fjernet søndag formiddag, men da hans mekanikere endelig fik løst problemet, viste Mikkel Bang Johnsen flot fart, og han blandede sig i den bedste halvdel.

Efter at have været som Bambi på glatis op til sæsonen, så fik endnu en debutant, Mikkel Gregersen fra Kolding, også meget bedre styr på sin supertourisme-racer og blev en del af racet.

Det betød, at feltet som helhed viste race, der er en superklasse værdig. Og om 14 dage, så er det resten af feltet, der udfordrer den førende Michel Nykjær. Det sker på Ring Djursland.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •