Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Frederik Vesti kom godt igang i Formel Ford

Formel Ford - DK 
02/05/16 

En højdramatisk weekend endte godt for Frederik Vesti Motorsport og hele Team Vesti-Höyer. Dog ikke uden små udfordringer undervejs.
En lørdag, der bød på en del nervøsitet og manglende erfaring, gav ekstra arbejde til datalogger Søren, og kørecoach Tommy Schröter. Kvalifikationen gav Frederik en 4. plads på startgridden til 1. heat, mens Mikkel Höyer startede som nr. 8.
 

Og mens Frederik endte med at tabe en plads fik Mikkel kørt sig to pladser frem.
Men begge kørere var enige om at det kunne gøres meget bedre. Og sammen med teamet satte de sig til tegnebrættet igen og fik analyseret data godt og grundigt igennem. Der blev kigget meget på at gøre tingene korrekt og ikke fokusere på racet.


(Foto: Frederik Vesti Presse)

Ud over at få arbejdet med den mentale del optimeret tog teamet også en dramatisk beslutning. Man valgte simpelthen at skifte Frederiks motor hen over natten. Frederik havde kørt starten af sæsonen med en træningsmotor, og teamet følte at der var chancer for at man kunne give Frederik et ekstra boost, ved at skifte til den nye motor.

Og der er ingen tvivl om at det var med til at gøre en forskel. Allerede i warmup kunne man fornemme at der var forbedringer.
Samtidig var det tydeligt at der var sket noget mentalt. Frederik med helt fremme og virkede rigtig klar. 2. heat endte dog med samme vinder som sidst, nemlig Daniel Lundgaard, der ser rigtig stærk ud. Men Frederik fik kørt sig ind på en flot 3. plads. Og teamkammeraten Mikkel Höyer var lige bagefter med en ligeså flot 4. plads.

Der var glæde i teamet, og optimismen var stor, inden finaleheatet. Og igen fik begge kørere vist, at den mentale fokus var på rette sted. De fik begge kørt sig en placering frem. Frederik endte som 2’er og Mikkel som 3’er. Og selvom Daniel Lundgaard tog sejren i dagens to heats, rykkede Frederik tættere og tættere på. Så troen er intakt og man føler at det er klart muligt at give Daniel kamp til stregen.

Weekenden bød dog på et ærgerligt exit. Hurtige Christian Rasmussen, der havde vist flotte takter fik motorproblemer i 2. heat og det blev rigtig dramatisk, da Christians motor simpelthen eksploderede, og gik i brand. Christian var dog hurtig til at komme ud af bilen og i sikkerhed. Vi håber alle at bilen er klar igen til om 14 dage, hvor der køres på Ring Djursland.

Frederik er mere end klar, og har virkelig fået blod på tanden!

Frederik Vesti Presse
Dan Knudsen


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •