Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Sønderjysk jubel var størst

Danish
Supertourisme
Turbo 

01/05/16 

Han var hele følelsesregistret igennem. I 2. heat i OK MOBIL 1 DST på Padborg Park betød en trykket bagskærm ind mod et dæk, at Ole Petersen fra Bredebro sad i røg og damp inde i sin bil.
 


Ole Petersen
(Foto: Motorsporten.dk)

Lige efter heatet måtte han ind og få ilt i ambulancen i 10 minutter, inden han igen var klar til at køre. Samtidig var han nok feltets mest udskældte kører. Flere af hans rivaler rasede mod ham og pegede på skader på deres biler. Ole Petersen, der kører i Team Prego Racing, blev også idømt en straf og sat tilbage, men alligevel kørte han et flot finaleheat, og den sønderjyske jubel var størst, da han trådte op på podiet.

Finalen blev vundet af Michel Nykjær fra Team Prego Racing, og han levede hele søndagen op til sin favoritværdighed og fører efter første afdeling i stillingen om det eftertragtede mesterskab i superklassen.


Michel Nykjær
(Foto: Motorsporten.dk)

Jesper Egebart fra Nordic Racing levede også op til rollen som supertourisme-favorit og blev ikke alene nr. 2 i finalen efter Nykjær, men det er også rækkefølgen i mesterskabsserien.

Af udfordrerne var det altså Ole Petersen, der viste klassen i finalen, men Kevin Rossel fra Hartmann Racing havde også god fart på sin bil og vil ganske givet være med helt i toppen i 2016-sæsonen.

For Frederik Nymark blev det en søndag med lige ved og næsten – uden at nå målet, der var en førsteplads. Han manglede det afgørende i de tætte dueller og får endnu ikke fuldt udbytte af de gode råd fra 2015-mesteren Michael Outzen.

Finaleheatet blev noget af en oprejsning for Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center. Endelig fungerede bilen, og Vodder kørte over målstregen som nr. 6.

Ulrik Linnemann, der har europæisk klasse som rallycross-kører, blev bedre og bedre i sin supertourisme-racer og imponerende med en 7. plads i finalen, og det var lige foran Jens Reno Møller, der fik banket masser af rust af sin racerkarriere og nu er i gang i den nye superklasse i dansk motorsport.

Mikkel Bang Johnsen nåede i finalen at vise, at hvis hans motor fungerer, så kan han køre race.

Til gengæld sluttede søndagen på uheldigste vis for Nicki Kristensen fra Kristensen Motorsport. Han fik defekt i starten og måtte opgive efter en søndag, hvor han ellers havde vist flot race. Det havde Martin Vedel Mortensen fra Team Prego Racing også, men han nåede heller i over målstregen i sidste løb.

Mikkel Gregersen fra Kolding blev bedre og bedre og har nu fået fodfæste i supertourisme-klassen, og norske Molly Pettit kom også lovende fra start som debutant i klassen.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •