Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Debutantsejr i dramatisk start

Danish
Supertourisme
Turbo 

01/05/16 

Hvilken start! Åbningsløbet i OK MOBIL 1 DST fik masser af dramatik lige fra de første fødder trykkede gaspedalerne i bund.
 

Martin Vedel Mortensen fra Odense fik en optimal start og kom først ud af det første sving, hvor der helt som sædvanligt var en voldsom trængsel og alarm.
Nicki Kristensen fra Ikast kom også flyvende ind i 1. heat i 2016-sæsonen i Danish Supertourisme Turbo og lå på 2. pladsen, men efter få omgange kom Nicki Kristensen skævt ud af opløbssvinget og blev dermed en stopklods for flere af de øvrige i feltet.

Den hurtigste fra tidtagningen, Michel Nykjær fra Næstved, mistede hele fronten, og det gjorde tydeligvis bilen langsommere.
Martin Vedel Mortensen kørte helt suverænt i spidsen for feltet og fik efterhånden et forspring på 10 sekunder ned til Jesper Egebart fra Vejle, der havde kørt sig flot op i feltet. Frederik Nymark fra Hadsten kom også med frem og indtog 3. pladsen foran Ole Petersen fra Bredebro.


(Foto: Ib Trebbien)

Efter 11 minutter lignede debutanten Vedel en helt suveræn vinder, men så snurrede Ulrik Linnemann rundt i opløbssvinget, og det sendte en safetycar på banen, og det betød, at hele det øvrige felt kom helt tæt op bag Martin Vedel Mortensen. Det udløste en dramatisk sidste omgang, da løbet igen blev givet fri, men Vedel lod sig ikke skræmme af Jesper Egebart, der ellers kom millimeter tæt på, og Vedel var først over stregen skarpt forfulgt af Egebart og Nymark.

Ole Petersen, Bredero, blev nr. 4 foran Kevin Rossel,Vejle, Nicki Kristensen og Michel Nykjær, og den tidligere Le Mans-kører Jens Reno Møller fra Ikast sluttede på den vigtige 8. plads, der betyder, at han starter i poleposition i 2. heat.
Super. For norske Molly Pettit lykkedes det at komme i top-10, og lige efter fulgte Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg, der endelig fik gang i sin bil efter tekniske problemer i tidskørsel og i træning.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 01/05/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •