Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Youngtimer Challenge

YTCC klar til sæsonstart med stort felt

Youngtimer 
27/04/16 

YoungtimerYoungtimer Touring Car Challenge, eller bare i daglig tale YTCC, er klar til sæsonstarten med et flot, stort felt.
40 kørere har meldt deres ankomst til FTZ Padborg Open på Padborg Park i den kommende weekend.
 

De 40 kørere er fordelt på 3 klasser – Division 1, 2 og 3.

Division 1 er de hurtigste biler, som kan kendes med en blå cirkel i forruden.

Division 2 kan kendes med gul cirkel, mens Division 3 kører med grøn cirkel.


Mickey Jensen er en af de nye kørere i YTCC. Han kører i Division 3 i en Citroen Saxo VTS.
(Foto: JJ Media)

Den forsvarende mester i Division 3, Michael Vesthave jr er skiftet op i Division 1, og kommer med en nybygget BMW E46 320i. Nummer 2, Michael Skipper, er også skiftet til Division 1, men det giver til gengæld plads til hans far Peder Skipper i BMW 318is. I alt 7 kørere er tilmeldt denne weekend i Division 3.


Jacob Sevel Andersen er tilbage i den spektakulære Peugeot 306 GTI i Division 2
(Foto: JJ Media)

Morten Straarup er tilbage i Division 2 for at forsvare titlen fra 2015. Han kommer bl.a. i kamp med Kim Møller-Andersen i den flotte Porsche 944 og Martin Sørensen der tager endnu en sæson i BMW 318ti, som teamet har lavet forbedringer på henover vinteren. I alt 18 kørere deltager i Division 2.


Kurt Poulsen deltager i år i en Peugeot 306 GTI i Division 2
(Foto: JJ Media)

Division 1 stiller med hele 15 kørere, og der skal der findes en ny mester. 2015 mesteren Brian Mikkelsen er skiftet videre til en anden klasse, så i stedet bliver det Dennis Nymand i en nybygget BMW M3 som kommer til at dyste mod Lars Ebbesen i en anden BMW M3. Men der er skam også andet end BMW i Division 1. Dan Pedersen har taget hoppet op fra Division 2, og har købt en Volvo S60. Thomas Hartmann kommer endnu engang i sin favoritbil – en Mazda RX-7, mens Claus Andersen kommer i en Honda Civic Coupe.

Det bliver rigtig spændende at se om det bliver nogle af de kørere som vi har nævnt her som bliver toneangivende i Divisionerne i år, eller om det bliver nogle helt andre som blander sig omkring pokalerne.


Dan Pedersen kommer i den flotte hvide Volvo S60 i Division 1
(Foto: JJ Media)

Bag YTCC står Kørerforeningen, der blev oprettet i 2015. Youngtimer er en klasse som hører under HMS, men med ønske fra kørerne omkring større indflydelse på kalenderen, startnumre, reglementer, PR samt andre ting, blev foreningen oprettet for at styrke klassen. En effekt som man allerede kunne se sidste år på Ring Djursland, hvor feltet for første gang blev delt op i 2 løb, så Division 1 kørte for sig, mens Division 2 og 3 kørte heat sammen. Hele 49 kørere var til start den weekend, og det blev fulgt op af næsten ligeså store felter i sæsonens sidste 3 løb.
Den positive udvikling ser ud til at forsætte i 2016, hvor flere nye kørere har tilmeldt sig. Kørerforeningen, og er at finde ude på racerbanerne.


2 kørere som kommer til at ligge i kamp i Division 1 gennem hele sæsonen – Dennis Nymand (forrest) og Lars Ebbesen
(Foto: JJ Media)

YTCC får 7 løbsweekender fordelt på Padborg Park, FDM Jyllandsringen, Classic Race Aarhus, Sturup Raceway, Ring Djursland, og Ring Knutstorp.

Derfor er der lagt op til en utrolig spændende sæson – så kom endelig ud på banerne og følg den spændende klasse på nærmeste hold.

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • 01/05/16 - Padborg Park - Youngtimer
  •      ASETEK SIMSPORTS