Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

MF-Racing fik god sæsonstart

Yokohama
1600 Challenge 

27/04/16 
Yokohama

Det blev til en rigtig god sæsonstart for Mads Hedegaard Frederiksen og MF-Racing i Yokohama 1600 Challenge.
Ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen var teamet oppe mod 21 andre kørere i den tætte klasse.
 

Lørdag formiddag startede træningen i tørvejr og strålende solskin. Mads fik kørt mange omgange og på trods af at han ikke var tilfreds med bilen eller tiden, rakte det alligevel 4. hurtigste tid. Slet ikke værst set i lyset af at teamet slet ikke har testet forud for denne sæson.

Men lørdag middag ændrede vejret sig og regnskyer trak ind over banen. Teamet måtte derfor i gang med at ændre bilen om til regnvejrsopsætning, for at imødekomme de svære bareforhold. Efterhånden som de 20 minutter gik, blev banen hurtigere og hurtigere, og derfor var det først på næstsidste omgang at den unge kører satte sin bedste omgang. Tiden rakte til 3. bedste hvilket må siges at være et godt udgangspunkt forud for søndagens 2 løb.


(Foto: MF-Racing)

Her skulle vejret så skifte endnu engang. Søndag formiddag var solen tilbage på banen, og det var noget som både kørere og tilskuere nød.

Da de 5 røde lamper slukkede, kom Mads Hedegaard Frederiksen godt afsted, og inden den første omgang var gennemført, indtog han 2. pladsen. En position som han holdt gennem resten af løbet, til jubel fra teamet.

2 timer senere var det tid til heat 2. I timen optil løbet drev flere korte byger forbi og gav nogle enkelte dryp. Men det gav ikke rigtig noget vand. Men ifølge vejrmeldingerne skulle der komme vand omkring klokken 14 – altså det tidspunkt hvor heatet skulle køres. Derfor valgte teamet at sætte regndæk på den sølv- og orangefarvede Suzuki Swift Sport med nummer 44 på siden. Et valg som hurtigt skulle vise sig at være rigtig.

Mens bilerne ventede på at komme på banen, startede regnen og blev mere og mere intens – og der gik heller ikke længe, efter starten var gået, inden at Mads havde avanceret sig fra 7. startposition til 4. pladsen. Herefter fulgte jagten på de 3 forreste. En intens jagt som varede helt hen til målstregen. Desværre blev den krydset 0,064 sekund efter 3. pladsen – altså ikke meget mere end en kofanger bredde bag ham.

Men det var alligevel en imponerende præstation. Teamet havde nemlig døjet med speederen på bilen gennem hele weekenden, hvilket især gjorde udslag i regnvejret, hvor gassen var svær at dosere.


(Foto: MF-Racing)

Så med en 3. plads i den aktuelle mesterskabsstilling i Yokohama 1600 Challenge, kan teamet være rigtig tilfredse.

Nu går turen så til Padborg Park, hvor der allerede den kommende weekend skal køres DM2 i Yokohama 1600 Challenge.

Og det bliver en helt speciel weekend i det Sønderjyske – søndag fejrer Mads Hedegaard Frederiksen nemlig sin 18 års fødselsdag. Så forhåbentlig bliver der ikke kun fødselsdagsfest, men også pokalfest i teltet denne weekend.

Tidsplanen er som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 8.50
Kvalifikation 13.00
Løb 1 16.20

Søndag
Løb 2 14.50

På trods af at det er langt fra hjemmebanen i Skødstrup, håber vi at mange vil kigge forbi den Sønderjyske bane og hæppe på fødselsdagsbarnet, i kampen om føringen af DIF Danmarksmesterskabet.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Jyllandsringen
  • Padborg Park
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  • 01/05/16 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: