27/04/16

Det blev til en vellykket sæsonstart for Omotorsport og Brian Johannesen i Yokohama 1600 Challenge.
På FDM Jyllandsringen fik bronzevinderen fra 2015 i DIF Danmarksmesterskabet en tæt på optimal start, som kun kunne have været marginalt bedre.

Teamet følte sig optimalt forberedt med et par testdage inden sæsonstarten, og var derfor klar til DM1 med masser af optimisme i baggagerummet.

Lørdag formiddag var teamet ude og træne, og det forløb egentlig rimeligt indtil bilen begyndte at få lidt udsættere på vej ud på langsiden. Derfor rakte det kun til 12. bedste tid ud af de 19 kørere på banen. Noget som teamet slet ikke kunne være tilfredse med, og derfor gik de straks i gang med at fejlsøge problemet.

(Foto: Kimerfoto)

Der var dog ikke umiddelbart noget at finde på bilen, og der burde også have været nok brændstof på bilen, men for en sikkerheds skyld blev der fyldt lidt ekstra på bilen til kvalifikationen.

Men det var ikke det eneste der gav lidt panderynker. Vejret var nemlig skiftet over til regnvejr, så mekanikerne måtte i gang med at ændre opsætningen på bilen og skifte over til regndæk.

Det glatte underlag viste sig dog ikke at være nogen nævneværdig udfordring for den grå og orange Peugeot 207 med nummer 66 på siden, og efterhånden som banen blev kørt mere og mere tør, faldt tiderne da også dramatisk.

Brian Johannesen endte med at være 4. hurtigste mand, men mindre end 0,2 sekunder op til 2. pladsen. Ikke meget at der skulle have været anderledes for et meget bedre udgangspunkt. Men teamet var stadig tilfredse med startplaceringen.

Søndag formiddag var solen atter tilbage på himlen, og da de røde lamper slukkede blev det til en rigtig fornuftig start for Brian. Kampen lå og bølgede frem og tilbage omkring 3. og 4. pladsen med flere forskellige udfordrere.

Efter 13 omgange sluttede løbet på samme placering som det var blevet startet fra – 4. pladsen.

Derved var sæsonens 18 første point på kontoen, og med startplads 5 til heat 2, var der stor mulighed for at få endnu flere.

Endnu en gang skiftede vejret og nu var der brug for regndækkene igen. Det var dog langt fra alle de andre hold som nåede at træffe dette valg, men med nogle vakse mekanikere på hjulnøglerne, blev regndækkene hurtigt monteret kort før bilerne kørte på banen.

Det blev til en forrygende start for Brian Johannesen fra 5. startposition. Allerede halvvejrs rundt på 1. omgang var han helt oppe på 2. pladsen. En position som han skulle holde indtil ca. midtvejs i løbet, hvor presset fra manden på 3. pladsen blev for stort, og han måtte se sig passeret.

Herefter gjalt det bare om at holde bilen på banen, og få 3. pladsen med i hus. Det var dog kun lige med en kofangerbredde at det lykkedes, da manden på 4. pladsen pressede hårdt på helt indtil målstregen.

Efter løbet fik Brian dog også at vide fra mor – ”Så spændende må du aldrig gøre det igen, Brian!”

Sæsonens første pokal var derved i hus, og teamet kunne tage de godt 10 minutters kørsel hjem til Låsby med oprejst pande og en uskadt bil.

Det sidste var meget vigtigt da teamet allerede skal på banen igen i den kommende weekend, hvor DM2 køres på Padborg Park.

50 kg succesballast kommer i passagersædet, så det bliver ikke nemt at gentage Pole Position fra sidste sæsons finaleløb, men det er helt sikkert at Omotorsport og Brian Johannesen vil gøre alt for det.