Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Christian Sørensen i nye firhjulede udfordringer i motorsporten

FDM sport 
26/04/16 

Sydvestjyden Christian Sørensen har gennem et årti været med helt fremme i karting på europæisk plan. Varde-knægten blev således nr. 2 i det uofficielle VM i 2011, og scorede i 2013 bronze i Europamesterskabet (EM).
 

- Gennem flere år har vi snakket om at skifte til bilklasserne inden for motorsporten, oplyser far og teamchef Erik Sørensen. - Christian har altid haft fordel af en lav kampvægt, og har derfor kunnet blive ved med at køre karting, hvor konkurrenterne derimod har fightet med overvægt.


vej til EM-kartingmedaljen i 2013 sluttede Christian Sørensen (t.v.) undervejs foran den senere Formel 1-debutant: Max Verstappen (t.h.)

- Til 2016 introducerede FDM en ny indslusningsklasse: FDM SPORT, supplerer Christian Sørensen. – Raceren er pænt større end en kart, men alligevel er der flere lighedspunkter. Hjulene er placeret helt ude i hjørnerne – lidt i stil med en Morris Mascot. Samtidig er afstanden mellem for- og bagaksel ikke meget større end bredden på raceren.


Christian Sørensen fremviste flot race craft i FDM SPORT-premieren

I FDM SPORT deltager 20 unge kørere i den danskbyggede Aquila Synergy-racer, som holder en lav vægt på 385 kilo (ex. kører).

- Konceptet bygger meget på at skabe identiske konkurrencebetingelser for kørerne, fortsætter Erik Sørensen. - Først og fremmest bliver racerne serviceret af FDM mellem arrangementerne. De enkelte teams har derfor ikke mulighed for at smugtune, men efterhånden kan man dog elektronisk måle på så mange energifaktorer under racet, at en ujævnbyrdighed hurtigt vil blive spottet.

- Jeg var bedst i træningen ved løbsserie-premieren på FDM Jyllandsringen, konstaterer Christian Sørensen. - Under kvalifikationen var vejrbetingelserne mere skiftende, men jeg scorede fjerdehurtigste starttid.

I løbsweekendens første DM-heat kørte Christian Sørensen sig kontrolleret frem i feltet, og gik i front på den andensidste omgang: - Jeg fightede indædt med Max Klinkby-Silver om sejren i løbets slutfase. Her kom vi desværre i nærkontakt (puf), hvorved jeg snurrede rundt. Det var et såkaldt racing incident. Jeg sluttede herefter på en niendeplads, men satte den første banerekord for FDM Sport-klassen på FDM Jyllandsringen.


Christian Sørensen satte ny banerekord på FDM Jyllandsringen med et sekunds forspring til den andenbedste i premiere-heatet

- I det andet DM-heat var asfalten meget våd og fedtet, oplyser Erik Sørensen. - Racet blev derfor handicappet af flere afkørsler og såkaldte Safety Car-perioder. Christian nåede derfor kun at køre sig frem til en femteplads, selv om han præsterede andenhurtigste omgangstid. Alt i alt var det en fornuftig debut, når raceheldet svigtede os.

Foreløbig ligger Christian Sørensen på en samlet sjetteplads i FDM Sport-mesterskabet.

Forude venter en spændende oplevelse for de danske racing-talenter, idet FDM SPORT besøger den norske Våler motorbane først i maj.

FDM Sport-sæsonen er blevet en realitet i samarbejde med Autoplus og LIQUI MOLY.


Varde-knægten er klar til nye udfordringer i dansk motorsport

Racingteam Christian Sørensen

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - FDM sport
  •