Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Superbike - DK

Steven og Simon Tirsgaard fik en rigtig dårlig start

Superbike - DK 
26/04/16 

på 1. afdeling af DM i Road Racing i Superbike klassen
Brødrene deltog i 1. afdeling af DM på Jyllandsringen i den netop overståede weekend på deres BMW S 1000 RR i Road Racing. Løbene afvikledes sammen med DTC og flere andre bilklasser
Med mange tilskuere på lægterne trods de elendige vejrforhold med kulde, sne, slud og regn.
 

Kvalifikationen blev afviklet med slud og sne samt meget våde og glatte baner, mange af kørerne ikke fik en gældende omgang, idet der hele tiden var nogen, der kørte af banen. Det resulterede i, at Simon fik en 12. startplacering, mens Steven startede fra en placering som nr. 17 efter lodtrækning. Begge kørere var også en tur af banen under de meget vanskelige forhold.

Det første gældende løb blev kørt lørdag eftermiddag en meget våd og kold bane, hvor Simon fik en 5. plads og Steven endte som nr. 6. Det viste sig, at vores dækvalg ikke var optimal, idet de valgte regndæk var alt for hårde, hvilket gav et meget dårligt vejgreb.


(Foto: fototom.dk)

I søndagens løb var det på tørre baner, hvor Simon startede som nr. 12 og Steven fra en placering som nr. 17. Steven fik en fantastisk start, og i sving 3, var han avanceret til 7. pladsen, og efter 3 omgange var han oppe på 2. pladsen, men på denne omgang fik han et teknisk defekt og måtte køre ud af banen. Løbet var slut for hans vedkommende, og det må siges, at det ikke var en optimal start på sæsonen.

Simon fik en elendig start og kom lidt i klemme i starten og ind i det første sving, hvorefter han kom fri og kunne begynde at avancere op i feltet, hvor han passerede det ternede flag som nr. 3.

I den samlede stilling er Simon nr. 4 med 27 point og Steven nr. 8 med 10 point. Serien føres af Alex Schacht med 50 point og Mathias Poulsen med 40 point som nr. 2 og Lars Nielsen nr. 3 med 29 point. Der er langt til toppen i den samlede stilling, hvor der er 6 løb tilbage.

Næste afdeling køres på Ring Djursland den 11. og 12. juni.

Følg os på facebook.com/Tirsgaardracing/

Team Xpedit
Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •