Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

CarBuddii SSC viser flot ræs

Special Saloon 
26/04/16 

Selv med de markante ændringer i reglementet for CarBuddii SSC til i år, var det med en genkendelsens glæde, at klassen fik gang i sæsonen på Jyllandsringen i den forgangne weekend. Claus Christensen var tilbage i sin lynhurtige Aquila CR1, Johannes Graversen i sin velkendte og meget flotte Fiat X1/9, Michael Klostermann kom til start i den buldrende BMW 320, Andreas Kjærgård var der med den voldsomme Porsche GT1 Replica, Hans Hartmann i Honda Accord og Anders Christensen i Peugeot 307 var også genkendelige, og så var der alle de nye deltagere, bl.a. Magnus Holmgaard i Seat Leon, Brian Mikkelsen i BMW og Niels Davidsen i Porsche 911 GT3.
 

CarBuddii SSC er en klasse der er populær at deltage i som gæstekører, da der er rigtig mange biler, der umiddelbart kan anvendes. Det betyder at feltet altid er stort og varieret, og det betyder også at det kan være meget svært at forudsige hvad der sker.

I Super Touring divisionen viste gæstekøre Magnus Holmgaard sig meget flot frem med to 2. pladser og en heatsejr, mens to af de faste kørere Hans Hartmann i Honda Accord og Brian Mikkelsen i BMW kørte meget lige op med hinanden med en heat sejr til hver. Det tyder på, at det kan blive en spændende division i år.


Magnus Holmgaard viste den flotte Seat Leon frem i snestorm på Jyllandsringen
(Foto: Keld Dohm)

GT-B divisionen var i weekendens åbningsløb krydret med gæstekører Mikkel Overgaard Pedersen i Porsche 911 GT3, og han var svær at hamle op med for bla. Michael Klostermann, der var den faste kører der klarede sig bedst i weekenden. Også Johannes Graversen kører i GT-B i år, og han gjorde det ganske godt i den genopbyggede Fiat X1/9. Desværre for Graversen, betød en snurretur i heat 3, at hans bil blev ramt og skadet af en anden deltager, da han holdt stille på banen. Skadens omfang er svær at vurdere, men der skal rettes noget metal ud, hvis den skal ud og køre igen.


Michael Klostermann er altid garant for flotte biler og fed lyd på banen, og det går også pænt stærkt ind imellem
(Foto: Keld Dohm)

I Super GT divisionen var Norske Rune Ydstebo ganske suveræn med hele 3 heatsejre, og han bliver svær at udfordre.


Rune Ydstebo var suveræn i Super GT divisionen
(Foto: Keld Dohm)

I Extreme divisionen er der ingen tvivl om hvem der er hurtigst, det er den nu tidligere banerekord holder for lukkede biler, Claus Christensen, i Aquila CR1. Var det ikke for en afkørsel i heat 1, så havde han formentlig taget ikke bare 3 sejre i sin egen division, men også 3 generelle sejre.


Claus Christensen er stadig hurtigste mand i Special Saloon Car
(Foto: Keld Dohm)

CarBuddii SSC viste, at det er en klasse med meget stor underholdningsværdi, og samtidig kan det blive meget spændende at følge den sportslige udvikling med det nye reglement.

SSC
specialsalooncar.dk

Keld Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her