Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Snevejr udløste uforudsigelig DTC-tidtagning

DTC 
23/04/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDa kørerne i MASCOT DTC indledte kampen mod stopuret, dalede sneen ned
Det var en af de mest usædvanlige tidtagninger, som kørerne i MASCOT DTC var udsat for, da årets sæson blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen. Da bilerne lørdag klokken 15.00 rullede ud på banen for at starte deres 15 minutter lange kamp mod stopuret og sikre sig den bedste startplacering til første kvalifikationsheat søndag middag, dalede små hvide snefnug ned fra himlen!
 

Og vejret kom i den grad til at sætte sit præg på tidtagningen.

Jan Magnussen, Roskilde, sikrede sig pole position, men hans omgangstid på 1.26,629 var godt 17 sekunder langsommere end det, DTC-bilerne traditionelt kan præstere under ideelle forhold på en knastør bane. Og hans pole position-tid endte tillige med at være tre sekunder bedre end den tid, køreren på andenpladsen kunne præstere!


Frederik Schandorff nåede en flyvende omgang, inden han røg i sandkassen. Han nåede dog at sætte næstbedste
(Foto: Henning Smed)

Den tid blev sat af Frederik Schandorff, Rønde, men ikke så snart han havde fået tiden 1.29,690 i hus, kørte han af banen og røg i sandkassen. Dette udløste en safety car-periode, hvor kørerne måtte køre med nedsat fart, og da Schandorffs bil var blevet fjernet, nåede feltet at få godt et minut uden begrænsninger, inden den var gal igen. Så var det Nicolai Aaberg Hansen, Smørum, som holdt i sandkassen, og dermed måtte banens safety car atter engang på banen for at samle feltet.
Og her blev den indtil det ternede flag.

To af de store tabere i tidtagningen var Marius Nakken, Norge, og Casper Elgaard, Risskov – henholdsvis forsvarende norsk og dansk mester. Mens Casper Elgaard valgte at blive i pitten og først køre ud efter fem minutter, gik bilen i stå for Marius Nakken, da feltet skulle på banen. De to kørere endte med blot at sætte 15. og 17. bedste tider, og de står derfor overfor en større udfordring, når de skal forsøge at arbejde sig op gennem rækkerne lørdag.


Casper Elgaard ventede for længe med at køre ud fra pitten. Det kostede dyrt på startopstillingen til søndagens første kvalifikationsheat
(Foto: Henning Smed)

Sebastian Aarvik, Norge, og Kaspere H. Jensen, Hinnerup, blev noteret for tredje- og fjerdebedste tid, mens Michelle Gatting, Hørsholm, i sin første tidtagning i MASCOT DTC blev nummer fem.

Første kvalifikationsheat køres søndag klokken 13.00, andet klokken 16.00, mens finalen skydes i gang ved 16.40-tiden.

MASCOT DTC
FDM-DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 24/04/16 - Jyllandsringen - DTC
  •