Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen klar til kamp på ungarsk Formel 1-bane

FIA F3 EU 
22/04/16 

Formula Racings talentfulde Formel 3-kører vil på podiet i anden afdeling af FIA Formula 3 European Championship på Hungaoring. Danskeren får debut på den ungarske F1-bane.
 

Mikkel Jensen havde en stærk start på årets første udgave af det europæiske Formel 3-mesterskab i beygndelsen af april, hvor danskeren sluttede lige udenfor podiet i to af tre løb. I den kommende weekend vil Mikkel Jensen forsøge at komme på podiet på Hungaroring. Det bliver imidlertid debut på en bane, han aldrig tidligere har besøgt.


Mikkel Jensen
(Foto: F3 European Championship)

– Det er klart en udfordring, men ingen hindring for et godt resultat. Træningen skal bruges effektivt, så jeg kan få banens layout helt ind under huden, lyder det fra Mikkel Jensen.

Den ungarske Formel 1-bane har desuden fået ny asfaltbelægning, og under onsdagens test blev der kørt to og et halvt sekund hurtigere end sidste gang, den europæiske Formel 3-serie gæstede Hungaroring.

– Banen har ekstremt meget greb, men det skaber samtidig en ny og anderledes balance i bilen, som vi skal have styr på, forklarer danskeren.


Mikkel Jensen
(Foto: F3 European Championship)

Voldsomt uheld under test
Mikkel Jensen fik dog noget af en forskrækkelse onsdag, da et uheld satte en brat stopper for testen. En metalrist var røget op fra jorden ved udgangen af et sving, hvor danskeren kom kørende med omkring 190 kilometer i timen.

– Jeg havde ikke en chance, og der lød et ordentligt brag, da jeg ramte den. Den ødelagde hele siden af bilen og noget af monocoquen, lyder det fra Mikkel Jensen.

– Ikke en optimal start på weekenden, især fordi testen skulle hjælpe ingeniørerne med at finde det rette setup til bilen. Banen har nemlig vist sig at være en del anderledes med den nye asfalt, så vi kan ikke bruge de gamle data til så meget.

Ledelsen hos Hungaoring beklagede hændelsen og pådrog sig ansvaret for skaderne. Det hjalp dog ikke danskeren, som måtte afbryde sin kørsel, mens mekanikerne fik travlt med at genopbygge den ødelagte racerbil.

– Som det ser ud nu, kan denne weekend gå begge veje, Mikkel Jensen.

– Jeg håber, at de to træninger fredag kan køre mig i stilling. Faktisk har jeg en god fornemmelse og tror på, at vi nok skal finde det sidste fart inden kvalifikationen.


Mikkel Jensen
(Foto: F3 European Championship)

Tidsplan for Formula 3 på Hungaroring

Fredag 22. april
09.00 — Træning #1
09.45 — Træning #2
13.15 — Kvalifikation #1
17.20 — Kvalifikation #2/#3

Lørdag 23. april
11.15 — RACE #1 (33 min)
15.00 — RACE #2 (33 min)

Søndag 24. april
11.15 — RACE #3 (33 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Hungaroring
  • 24/04/16 - Hungaroring - FIA F3 EU - FIA EM
  •