Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

En ung mand med fart på

Danish
Supertourisme
Turbo 

21/04/16 

På mange måder et liv i en overhalingsbane
Martin Vedel Mortensen har fart på livet. Det gælder ikke mindst, når han sidder i en racerbil. Den 25-årige fynbo fra Odense er ét af de nye spændende kort i superklassen i dansk motorsport. Han debuterer i DST og kommer ind med masser af power. Vedel danner sammen med sønderjyden Ole Petersen og sjællænderen Michel Nykjær det nye Team Prego Racing, der har den erfarne Kent Bo Steffensen som teamchef.
 

Det er Martin Vedel Mortensen, der har taget sin sponsor – solbrillefirmaet Prego – med over i Danish Supertourisme Turbo, og det har han kunnet gøre, fordi Prego har set, at Vedel i de seneste sæsoner har vist sin hurtighed i Special Saloon. Den er den speed, han nu skal forsøge at omsætte i en ny bil.

- Supertourismen er en rigtig racerbil med nogle fantastiske bremseevner, der gør den meget hurtig på danske baner. Jeg skal lige finde noget rutine i at køre med baghjulstræk, men jeg har allerede prøvet at være under minuttet for en omgang på Padborg Park, fortæller Martin Vedel Mortensen.

Han er begejstret for at være kommet i et professionelt team, der er formet af manden bag DST og ejer af Padborg Park, Tom Pedersen.
- Jeg lærer meget i det team og trækker ofte på Tom, siger Vedel.

Som så mange andre i DST-feltet begyndte han sin karriere på en gokartbane.
- Som 12-årig blev jeg i 2003 medlem af Søndersø Karting Klub, og jeg turede rundt på mange gokartbaner i hele Europa. Martin Vedel Mortensen har også fart på, selv når han ikke sidder i en superbil. Han kombinerer nemlig sin racerkarriere med en stilling sm revisorassistent i et stort revisionsselskab, og samtidig studerer han på Syddansk Universitet i Odense og stiler mod en kandidatgrad i økonomi.

Men den første eksamen kommer, når starten går til sæsonens første afdeling på Padborg Park søndag den 1. maj.
- Det er mit mål at blande mig i et top-8-selskab, og jeg skal også stå øverst på sejrsskamlen en gang i løbet af sæsonen, lover Martin Vedel Mortensen.

Poul Erik Thomsen


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  •