Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing sluttede femmer i udfordrende Silverstone-løb

ELMS 
18/04/16 

Det gik ikke som håbet for Formula Racing, som havde en udfordrende start på årets udgave af European Le Mans Series på Silverstone. Det danske Ferrari-team sluttede det fire timer lange åbningsløb på en 5. plads i GTE-klassen.
 

Det danske Ferrari-team Formula Racing sluttede på en 5. plads i GTE-klassen efter et udfordrende løb på Silverstone lørdag eftermiddag. Dårligt vejr havde forinden besværliggjort forberedelserne til løbet.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

– Det er bestemt ikke noget, vi er tilfredse med, lød det fra teamets FIA Gold Driver, Mikkel Mac.

Udfordringerne startede allerede inden løbet, hvor man efter store overvejelser valgte at spare på det yderst begrænsede antal regnvejrsdæk, som var stillet til rådighed af serien. Vejrprognoserne lovede nemlig mere regn på løbsdagen.

Teamets Ferrari 458 GT2 blev derfor i garagen under den første træning, hvilket gjorde det svært at finde det rette setup, og danskerne endte på en 8. plads i kvalifikationen.

Formula Racing måtte imidlertid starte fra pitlane, da Johnny Laursen grundet en regnefejl ikke nåede ud af pitten i tide efter et hurtigt fuelstop under opvarmningen.


Mikkel Mac
(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Mikkel Mac: En kamp at holde farten
– Jeg kæmpede virkelig for at holde farten oppe i mit stint og nåede aldrig ned på de omgangstider, jeg ville, forklarede Mikkel Mac.

– Det var en udfordring at få varme i dækkene, og grebet blev aldrig helt godt. Heldigvis er det noget, som vi kan forbedre til næste løb ved at ændre på bilens setup.

– Set med positive øjne lykkedes det os imidlertid at gennemføre løbet med point i en helt ny teamopsætning, og samarbejdet mellem kørerne har været godt og lærerigt.


Christina Nielsen
(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Christina Nielsen: Hårdt arbejde
Holdets nye kører, Christina Nielsen, havde set frem til at tilslutte sig sit danske hold på den engelske Formel 1-bane. Den hurtige kvinde kørte to ud af teamets i alt fire stints og måtte ligesom sine teamkammerater arbejde hårdt for at følge med konkurrenterne.

– Det har været en weekend med mange udfordringer, især med hensyn til setup på bilen. Vi startede naturligvis også uheldigt, men jeg synes, Johnny gjorde det godt og lavede et godt comeback for os, lød det fra Christina Nielsen.

– Jeg selv brugte det meste af mit første stint på at blive komfortabel med bilen og banen, da jeg ikke har den store erfaring med Silverstone. Det handlede mest om at forsvare vores position.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Småfejl kostede dyrt
Med 5. pladsen sluttede Formula Racing én position bedre end i samme løb sidste sæson, hvor danskerne som bekendt vandt mesterskabet.

– Silverstone er en teknisk krævende bane, og det er aldrig lykkedes os at slutte helt i toppen herovre. At starte fra pitten kostede os mindst et halvt minut, og andre småfejl som et kikset pitstop straffede os yderligere på uret, lød det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

– En 5. plads i sæsonens første løb er omstændighederne taget i betragtning ikke nogen katastrofe. Vi mødte op med et helt nyt kørersetup, og nu har vi 10 point på kontoen og ligger femmer i mesterskabet. Jeg vil kalde det en rimelig begyndelse på sæsonen.

Næste udfordring for Formula Racing bliver anden afdeling af European Le Mans Series, som køres den 14.-15. maj på Imola-banen i Italien.


(Foto: Gary Parravani / Formula Racing)

Formula Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Silverstone
  • 16/04/16 - Silverstone - ELMS
  •