Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Christina Nielsen tilfreds efter debut for dansk Ferrari team

ELMS 
17/04/16 

Christina Nielsen og medkørerne Mikkel Mac og Johnny Laursen sluttede på femtepladsen i deres Ferrari F458 Italia GTE fra Formula Racing, da første afdeling af den Europæiske Le Mans Serie blev afviklet på Silverstone lørdag.
 

Starten på det fire timer lange løb blev desværre ikke som ønsket for det danske team, da de blev nødsaget til at starte løbet fra pitlane. Dermed blev det en lang eftermiddag og da safety car i den Europæiske Le Mans Serie afvikles som virtual safety car, hvor feltet ikke samles op, men alle kører i samme nedsatte hastighed, lykkedes det aldrig det danske team, at bringe sig i kamp om topplaceringerne.


(Foto: Formula Racing)

Christina Nielsen overtog Ferrarien efter en times kørsel af Johnny Laursen og hun kørte to timer i træk, inden hun overlod bilen til Mikkel Mac, der kørte løbets sidste time. Mikkel Mac tog det ternede flag på en placering som nummer seks, men efterfølgende blev den vindende Ferrari diskvalificeret for ikke at opfylde det tekniske reglement og dermed blev det til en femteplads for Formula Racing, der sidste år sluttede på syvendepladsen på den engelske bane.

For Christina Nielsen var det første løb med det danske team Formula Racing og efter løbet kunne hun se tilbage på et løb, der havde budt på mange udfordringer.

”Det var noget af en udfordring, vi blev stillet overfor i dag, da vi startede fra pitlane. Derfra vidste vi godt, at det ville blive svært at kæmpe med i front, men vi kæmpede det bedste vi kunne. For mig personligt var der mange nye ting at lære, efter at have kørt i USA de sidste par år. Det er en anden måde pitstop afvikles på, safety car bliver afviklet på en helt anden måde, men jeg synes det gik godt. Jeg havde kun kørt 10-12 omgange i bilen inden jeg kom i bilen efter en times kørsel, så mit første stint gik ikke helt så godt som jeg kunne have ønsket. Men mit andet stint var meget bedre og alt i alt var jeg tilfreds med min indsats, men jeg glæder mig allerede til vores næste løb, da jeg tror på, at vi kan være med helt fremme. I dag var det ikke et let løb for os, men det var trods alt en bedre placering end teamet fik ved starten på sidste års sæson”.

Næste løb i den Europæiske Le Mans Serie afvikles på Imola den 15. maj. Den 3. juni er Christina tilbage i USA, hvor 3. afdeling af IMSA-serien afvikles i Detroit.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Silverstone
  • 16/04/16 - Silverstone - ELMS
  •