Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Magnussen og Garcia missede podiet i Long Beach

SportsCar
Championship 

17/04/16 

Jan Magnussen og Antonio Garcia måtte nøjes med en 9. plads i gadeløbet i Long Beach efter en snurretur i løbets sidste minutter.
Det lugtede af sejr, da Jan Magnussens teamkollega Antonio Garcia for anden gang i sæsonen jagtede søsterbilen rundt på den snævre bybane i Long Beach søndag nat dansk tid. Spanieren kæmpede for at overtage føringen, men snurrede så rundt med blot ni minutter tilbage af løbet.
 


(Foto: Richard Dole)

– Det var en kæmpe skuffelse, især ovenpå 12-timersløbet i Sebring i sidste måned, hvor vi også byttede et potentielt topresultat ud med en tur i garagen, lød det fra en skuffet Jan Magnussen.

Danskeren startede femmer i det 100 minutter lange løb, som traditionen tro blev afviklet i havnebyen syd for Los Angeles, og mens trafikken sænkede Magnussen, blev der skabt et hul op til den hurtigste del af GTLM-feltet.


(Foto: Richard Dole)

– Mit stint handlede egentlig bare om at forsvare vores position, holde mig udenfor problemer og så ellers angribe, hvis jeg fik chancen for det, lød fra Jan Magnussen.

I et effektivt pitstop midtvejs i løbet overtog Antonio Garcia den gule Corvette C7.R, og herefter han og søsterbilen fra Corvette Racing de to forreste pladser og indledte en kamp, som mindede meget om den, vi så på Daytona i januar.


(Foto: Richard Dole)

– Antonio gjorde som altid et fantastisk arbejde, og perioden med safetycar hjalp os også til at holde de hurtige Porscher bag os. Men der var pres på bagfra, og Antonio kørte den helt til grænsen.

Endte med snurretur
Med ni minutter tilbage af det intense løb snurrede Antonio Garcia pludseligt rundt på banen og måtte afgive pladsen til en Porsche, som kort efter havde kontakt med den førende Corvette og endte med at vinde løbet. Antonio måtte i pit, hvor mekanikerne kæmpede med skaderne, og duoen endte på en 9. plads.

– Det var slet ikke sådan, det skulle gå. Vi havde bestemt ikke feltets hurtigste bil, men vi fik alligevel kæmpet os forbi konkurrenterne og kunne måske have tage sejren eller en podieplads. Det ville have gjort godt ovenpå Sebring-løbet, som også sluttede med en skuffelse, lød det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Dole)

– Kæmpe tak til hele teamet, som igen gjorde et fantastisk stykke arbejde. Jeg håber, vi kan give dem alle en sejr, når vi kommer til Laguna Sega. Det bliver vores sidste løb inden 24-timers løbet på Le Mans.

Jan Magnussen Racing
Nikolai Karlshøj


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 16/04/16 - Long Beach - SportsCar Championship
  •