Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Nu starter ELMS-sæsonen

ELMS 
15/04/16 

Når Morten Dons i denne weekend deltager i sæsonpremieren på European Le Mans Series, vender han tilbage til Silverstone-banen, hvor han for to uger siden tog andenpladsen i sit første 24 timers-løb med Scangrip Racing i en BMW 335i.
 

Tilbage bag rattet i den hurtige Ligier JS P3 LMP3-racer har Morten for alvor muligheden for at vise sit potentiale foran de større teams; udover ELMS-afdelingen, som køres lørdag, kører også verdensmesterskabet for sportsvogne, WEC, deres første afdeling af verdensmesterskabet på den britiske bane på søndag.

Planen for Silverstone-løbet var oprindeligt at RLR Msport-bilen skulle deles mellem tre kørere, men grundet uheldige omstændigheder har Morten fået mere tid i bilen:

- Ross (Warburton, red.), som skulle have været min anden medkører ved løbet, har sygemeldt sig med en kraftig influenza, så udover at skulle dele de fire timers race med Ossy (Yusuf, red.), fik vi også lov at overtage den simulator-session som Ross havde booket til torsdag eftermiddag.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Simulator-sessionen foregik ved iZone Performance og gav både Morten og Ossy gode inputs som skal afprøves under fredagens træninger.

- Jeg har arbejdet en del i simulator sammen med Tommy Schröter, der er Danmarks førende motorsportscoach, så jeg vidste hvad jeg skulle forvente. Vi havde en kompetent instruktør, som gav mig nogle rigtig gode input, og Ossy fik også arbejdet med nogle udfordringer, så vi føler os begge rigtigt godt forberedt til weekenden.

Følg med fra sofaen
Fredag køres de to træningspas på 90 minutter hver, mens søndag formiddag byder på kvalifikation og løb.
Selve løbet kan ses på Motors TV eller gratis over internettet på www.europeanlemansseries.com.

Tidsplan for 4 Hours of Silverstone
Fredag
kl. 10.00 - 11.30: Free Practise 1
kl. 15.45 - 17.15: Free Practise 2

Lørdag
kl. 12.10 - 12.20: Kvalifikation
kl. 15.30 - 19.30: Race

Alle tider er angivet efter dansk tid.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Silverstone
  • 16/04/16 - Silverstone - ELMS
  •