Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Fra ELMS til DTC:
Morten Dons kører DTC i eget team

DTC 
13/04/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNår Mascot DTC-mesterskabet kickstartes den 24. april på FDM Jyllandsringen, bliver det med ELMS-køreren Morten Dons på startgridden.
Den vestjyske racerkører, der har sat næsen op efter Le Mans-debut i 2017, debuterer i dansk motorsports superliga med sit eget team, Morten Dons Racing.
 


(Foto: Gripping Media)

DTC-debuten er kommet i stand i samarbejde med Skov Motorsport Promotions og indebærer at struerboen kommer til start ved Åbningsløbet, Classic Race Aarhus samt en mulighed for også at deltage i Copenhagen Historic Grand Prix.

- Jeg tror at de fleste danske racerkørere på et tidspunkt har set på DTC-klassen og fantaseret om at lege med de helt store drenge fra dansk motorsport. Sådan har jeg i hvert fald selv haft det, og det er fedt at det er lykkedes at få enderne til at nå sammen, så jeg i år får prøvet kræfter med så populært et mesterskab, siger Morten Dons.


(Foto: Xynamic Automotive Photgraphy)

Det er ellers ikke fordi den vestjyske racerkører mangler krydser i kalenderen. For halvanden uge siden kørte han sit første 24 timers-racerløb på den engelske Silverstone-bane, hvor han sluttede på andenpladsen i A3-klassen. I den kommende weekend vender han tilbage til den britiske Formel 1-bane, hvor det denne gang gælder sæsonpremieren i European Le Mans Series, hvor han p.t. er eneste danske racerkører i en Le Mans-prototype.

- ELMS er selvfølgelig min højeste prioritet i forhold til at jeg gerne skulle have en billet til Le Mans næste år. Når det er sagt, så glæder jeg mig over at jeg kan tilbyde mine mange sponsorer og samarbejdspartnere nogle fede oplevelser lidt tættere på hjemmeadressen - DTC plejer at være garant for godt race og gode rammer for publikum.

Udover at skulle skifte fra en lav 420 hestekræfters LMP3-racer med store vinger til en DTC-Camaro, skal Morten også finde rollen som teamchef tilbage. Det er nemlig også Morten Dons som står bag driften af bilen:

- En del af aftalen er, at jeg sørger for driften af bilen, så jeg har samlet en håndfuld af de bedste folk, jeg har arbejdet med i årenes løb. Både da jeg kørte gokart og Formel Ford drev jeg mit eget team, så selvom vi er på et lidt andet niveau, er det ikke nyt for mig at have en del ting om ørerne - den største omvæltning bliver nok hele setuppet til vores VIP-gæster, men den del er der også taget god hånd om.


(Foto: Gripping Media)

Selvom deltagelsen i DTC ikke kommer til at dreje sig om at vinde mesterskabet, kommer der ikke til at blive givet ved dørene, når Struers første DTC-kører sidder i bilen og de røde lamper slukker:

- Jeg tror at de færreste racerkørere bruger så mange kræfter og penge på at dyrke deres sport, bare for at sidde i en svedig køredragt og se de andre køre foran. Målet er at blande mig i toppen når jeg er med - men jeg må nok acceptere at flere af de andre har mere erfaring med bilen end jeg har, så der skal kæmpes for det.

Morten Dons Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  •