Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Psyken kunne ikke knækkes hos Jacob

DM Rally 
13/04/16 

Knækkede hjulbolte til Kongensbro Grand Prix på Team RacerShoppens Peugeot 208, og så igen på teamets lastbil på vej til DM1/Cimbern Rallye i den nordtyske by Süderbrarup, men det knækkede altså ikke Jacob Jensen/Broby og Claus Kammersgaard/Grindsted i kampen mod værdifulde DM point, en 3. plads i dynamitklassen i DM sammenhæng, tæt på klassens andenplads, men ydre omstændigheder hjalp ikke teamet her.
 

Tiderne var helt i top, på de tekniske svære prøver, men både Jacob talent bag rattet, og Claus Kammersgaards evner til at navigere Jacob hurtigst gennem de mange kryptisk svingkombinationer kom til sin ret her, her viste en dygtig chauffør sine færdigheder, for de smalle nordtyske asfaltveje levnede ikke plads til fejl og svinkeærinder, og både bilen og mandskabet i rallykabinen havde ingen svipsere eller udsættere, men ophold af strandede til konkurrenter mm kostede dyrebare sekunder, for der var kun knap 7 sekunder op til en velkørende Rasmus Sørensen i en Citroën C2R2 Max, klassevinderen Jacob Madsen/Line Lykke i en Opel Adam var til gengæld ’kørt’, de kørte lige et niveau over de to andre hastighedsmæssigt.

Dog kunne teamet være tilfreds med egen indsats, omstændighederne optil løbet gav ellers ikke håb på optimisme, men Jacob kunne skille tingene ad, det viser tegn på god psyke.

Teamet vil gerne takke venner for hjælpen op til løbet, da det jo udviklede sig til en ren farce, men tak for hjælpen venner, det skal vi huske på, når I engang mangler hjælp.

Allan POST

Team Noter :

 • Op til sæsonen 2016 var teamets Peugeot 208 R2 bilen totalt adskilt og gennemgået for at være klar til kamp i den nye sæson, som de plejer hos Team RacerShoppen.
 • Bilen er blevet dekoreret i nyt "trim" til den kommende sæson, efter feedbacken fra folk der har set bilen i action er det vidst blevet temmelig godt, indtil nu.
 • Motoren er blevet renoveret til den nye sæson, og de sidste opdateringer på bilen er blevet udført. Bilen er også blevet mappet til det nye Brændstof Panta Race Fuel - der blandt andet også benyttes af Ib Kragh, Carsten Jensen, Koldsø m. flere - for ikke at glemme WRC frem til og med 2017 der også benytter Panta Race Fuel.
 • Rally testen i Kongensbro gik fint, ingen problemer og tingene virkede som de skulle. Til Sprintet i samme arrangement gik første gennemkørsel ok - og følingen med banen var ok, så nu skulle der gasses i andet Heat - det gik rigtig godt første omgang - bremser og styretøj passede fint til den både hurtige, men også mange steder, snævre bane. På anden omgang gik det dog galt... venstre forhjul valgte at forlade bilen grundet knækkede hjulbolte..! Heldigvis skete der ikke større skader på bilen. Men efter en dag med godt vejr, et godt arrangement men desværre rigtig mange uheld og svigtende tilskuertal - var det en mærkelig fornemmelse man sad med efter dagen....
 • Ved gennemgang af bilen på værkstedet efter uheldet i Kongensbro, blev gearkasse og driv-linie adskilt/kontrolleret. Herunder konstaterede man at et sæt gearhjul i gearkassen havde taget skade af den kraftige påvirkning fra det bratte stop da hjulet valgte at forlade bilen i høj fart..... gearhjulene blev skiftet og bilen var klar til starten på den Danske MRS serie og samtidig første afdeling af DM serien - dette skulle foregå i Süder Brarup, der byder på prøver af høj teknisk sværhedsgrad og udfordrende underlag....
 • Jacob og Claus var kørt til Tyskland fredag - for at være friske til note kørsel tidligt lørdag morgen, Teamet ville køre lørdag morgen med Service Truck, Rallybil, dæk/løse fælge og dækapparat så man kunne montere dækkene der måtte være behov for til løbet....
 • MEN undervejs til Tyskland med Trucken ville skæbnen at den valgte at "smide" begge baghjul på motorvejen kort efter Christiansfeld..!
 • Sikke et kaos - inkl. 1 stk Volvo V70 der valgte at køre direkte ind i/over det ene hjul der lå i overhalingssporet - hold da op en defekt Volvo herefter, dog heldigvis uden personskade.
 • En lang historie kort - med venners hjælp lykkedes det at få Rallybil frem til tiden og Jacob & Claus måtte så starte med de hjul der sad på bilen og den benzin der var i tanken - indtil servicefolkene nåede frem - UDEN DÆK & FÆLGE!!


Læs mere om:
 • Schleswig
 • 09/04/16 - Schleswig - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: