Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Jesper Bisted udgik efter tur i botanikken

DM Rally 
10/04/16 

Allerede på den anden af seks hastighedsprøver var årets Cimbern Rallye et overstået kapitel for Jesper Bisted og Arly Larsen. En afkørsel betød et afrevet forhjulsophæng for Bisted Motorsport i årets første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally og dermed hverken pokal eller point på kontoen.
 

”Det var rent og skært en kørefejl. Min helt egen skyld,” indrømmer Jesper Bisted.


Afrevet forskærm. Afrevet hjul og forhjulsophæng. Sådan sluttede Cimbern Rallye for Bisted Motorsport.

”På den første hastighedsprøve var vi blevet slået af vores konkurrenter i klassen, og så besluttede vi os for, at den skulle have en ordentlig skalle på den næste hastighedsprøve. Vi kom godt fra start og kørte for fuld fart i sjette gear ind i et sving. Her ramte vi noget løst grus, og så kurede bilen bare af vejen. Vi fik nok bremset den ned til 150 km/t, inden vi røg af vejen.”

Omgivelserne på dette sted bestod af en blanding af små træer og buskads, og det gav Jesper Bisted og Arly Larsen forhåbninger om at kunne fortsætte i løbet.

”Vi kurede vel 40-50 meter gennem buskads og træer og kom tilbage på vejen igen. Jeg satte bilen i gear for at køre videre, men vi kørte kun fem meter, og så holdt vi midt ude på vejen og kunne ikke komme videre,” fortæller Jesper Bisted. ”Højre forhjulsophæng var ødelagt, så højre forhjul pegede den forkerte vej, og højre forskærm var væk.”

Han ærgrer sig naturligvis over uheldet, men ærgrer sig mere over, at de ansvarlige officials ikke valgte at stoppe hastighedsprøven, så den havarerede rallybil kunne blive fjernet.

”Vi var endt midt ude på vejen, og det var en smal vej, så de efterfølgende biler måtte helt ud i rabatten for at komme forbi,” siger han. ”Heldigvis skete der ikke nogen yderligere uheld, men jeg synes også, at det blev en unfair konkurrence for de andre. Der var deltagere, som måtte bremse op og helt ned i fart på deres gennemkørsel af prøven, mens alle dem, som kørte hastighedsprøven, efter at vores bil var fjernet, havde helt frit spor og kunne køre på langt bedre tider.”

Næste opgave for Bisted Motorsport bliver nu at få gjort bilen klar igen. De første meldinger tyder heldigvis på, at der ikke er sket skader på vitale dele som vanger, motor og gearkasse.

Bisted Motorsport


Læs mere om:
 • Arly Larsen
 • Jesper Bisted
 • Schleswig
 • 09/04/16 - Schleswig - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions