Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Thomas Krebs udvalgt til Reiter Young Stars talent program

Sportscar racing 
11/04/16 

Thomas Krebs er blevet udvalgt til Reiter Young Stars talent program for 2016 sæsonen. Programmet er et nyt koncept udviklet af det meget succesfulde tyske racing team, Reiter Engineering, i samarbejde med bil fabrikant KTM Sportscar, og motorsport organisator SRO. Unge talentfulde kørere skal konkurrere om hovedpræmien der tildeles vinderen i slutningen af sæsonen. Som en del af Reiter Young Stars, skal Thomas køre i en KTM X-BOW GT4 racerbil.
 

Europæisk GT4 Mesterskab
Reiter Young Stars (RYS) kører sammen med det Europæiske GT4 Mesterskab i fem løbs weekender, og besøger nogle af Europa’s største racerbaner. Der skal køres på Formel 1 banerne Monza (I), Spa Francorchamps (B) og Hungaroring (H), samt bybanen i Pau (F) og finaleløbet på Zandvoort (NL). Serien består af en blanding af sprint og langdistance løb.

Kalender for Reiter Young Stars 2016:

22. – 24. AprilMonza (I)Blancpain Endurance Series
13. – 15. MajPau (F)Grand Prix de Pau
08. – 10. JuliSpa Francorchamps (B)British GT
23. – 25. Sept.Hungaroring (H)DTM
07. – 09. Okt.Zandvoort (NL)Finaleraces

KTM X-BOW GT4
Thomas skal køre i den nyudviklede KTM X-BOW GT4 racerbil, som blev præsenteret i begyndelsen af 2015. Bilen har et komplet kulfiber chassis og vejer kun 1.000 kg. Den er drevet af en 2.0 liters Audi TFSI motor som producerer 360 HK, med en sekventiel 6-trins gearkasse. Bilen er en af de mest moderne GT4 biler på markedet, og har allerede haft stor succes.


KTM X-BOW GT4

Attraktiv hovedpræmie
Hver kører vil blive evalueret på en lang række aspekter i gennem sæsonen, for at score point til RYS mesterskabet. Ud over at score point i løbene, vil de hurtigste fem løbs omgange, dæk slitage under løbet eller skader på bilen påvirke stillingen i mesterskabet.

Vinderen af Reiter Young Stars mesterskabet vil modtage hovedpræmien på en fuld sponsoreret sæson i Blancpain GT3 Sprint Series 2017, til en værdi af 300.000 Euro, hertil gratis tilmeldingsgebyr og 20 sæt dæk. Blancpain Sprint serien er en af de største og højest rangerede løbsserier for GT biler i verden.

Sæson start
Thomas skal allerede køre i den nye bil onsdag den 13. april, hvor den første test finder sted på Pannoniaring i Ungarn. Den officielle åbnings ceremoni og præsentation af Reiter Young Stars sker i Salzburg den 16. april, hvor yderligere detaljer vil blive afsløret. Hver KTM X-BOW GT4 bil vil blive tildelt et team på to kørere, to ingeniører, en marketing ansvarlig samt en hovedsponsor for hele sæsonen.

Thomas: “Jeg er utroligt glad for at være blevet udvalgt til Reiter Young Stars talent program, det er en fantastisk mulighed for min fremtidige motorsport karriere. Jeg er 100 % dedikeret til at gøre, hvad det kræver for at vinde mesterskabet i denne sæson. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Reiter Engineering, et meget professionelt og veletableret team. Reiter Young Stars giver en perfekt mulighed for at udvikle mig som racerkører, og bevise mit værd op mod et meget konkurrencedygtigt felt af andre unge talenter. Jeg glæder mig til at få 2016 sæsonen startet! ”


Thomas Krebs

www.krebsracing.dk


Læs mere om:
  • Thomas Krebs
  •