Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Audi Sport TT Cup

Sidste test før sæsonstarten for de unge danske kørere i Audi Sport TT Cup

Audi Sport TT Cup 
10/04/16 

Dagen efter at DTM havde afsluttet deres sidste testrunde og forberedelse før sæsonstarten, blev supportklassen Audi Sport TT Cup's tur.
Ud over tre træningssessioner, var der også afsat tid til øve kvalifikation og løbssimuleringer.
Mange nye kørere er med i klassen i år, heriblandt 2 "Young Guns" fra Danmark - Patrick Egsgaard og Nicklas Nielsen.
 

DTM feltet har testet i nogen dage, men det er slut nu. I stedet stod Audi Sport TT Cup klassen klar til at overtage asfalten på Motodrom Hockenheim. I alt 16 kørere var klar til denne sidste mulighed for at teste og lære bilen at kende inden sæsonstarten d. 6-8 maj. Heriblandt to danske talentfulde kørere, Patrick Egsgaard og Nicklas Nielsen.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Alle 16 skulle i gang med en ret omfattende testdag. I løbet af de første 2 træningssessioner kunne kørerne vænne sig til deres biler ligesom de lærte banen at kende. I løbet af eftermiddagen skulle de igennem noget mere krævende. Først en kvalifikationssimulering og dernæst noget - i visse tilfælde - ligeså vigtigt, nemlig hvordan man kørere efter SC bilen. Faktisk ikke den nemmeste øvelse.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

For de to danske kørere var dagen ganske givet en stor udfordring. Nicklas Nielsen klarede i begge træningssessioner at placere sig i Top 10, mens Patrick Egsgaard skulle kæmpe lidt mere med tingene. Han formåede dog alligevel at køre ganske hurtige omgangstider.

Nicklas Nielsen sagde efter testen:
"Det var godt at sidde i en løbsbil igen. Det var en rigtig god testdag for mig og jeg ser frem til sæsonstarten. Mit mål i det første løb er helt sikkert en podieplads."


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Patrick Egsgaard:
"Det var en ret god dag, hvor jeg lærte rigtig meget om banen som er helt ny for mig. Der er helt sikkert flere ting vi skal arbejde med, men jeg glæder mig allerede til sæsonstarten. Første mål er så absolut at blive endnu hurtigere. Nu får vi se, men jeg er ret fortrøstningsfuld."


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Det er om kun 4 uger at det går løs med de første kampe om placeringer og points. Sæsonstarten er samme sted og samme weekend som Porsche Carrera Cup Germany og ikke mindst DTM.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Patrick Egsgaard
  • Hockenheim
  •