RS Competition helt fremme ved åbningsløb

Go Kart
09/04/16

- i Rotax Euro Challenge i Genk
Første april weekend markerede starten på en ny sæson, et nyt mesterskab og nye konkurrenter. Til det 13. Rotax Euro Challenge i rækken var omkring 150 kørere fra nær og fjern mødt op for at konkurrere i henholdsvis Rotax Junior, Senior, DD2 og DD2 master klassen

RS Competition var fremmødt med fem kørere, heraf tre juniorer, en enkelt senior og en DD2 kører. Valdemar Eriksen, der i år hovedsageligt vil være at finde i KF Junior klassen, brugte løbet som forberedelsesløb, mens Euro Challenge mesterskabet er en del af løbskalenderen hos både Sebastian Estner og Mathias Lund. Philip Vollstedt var retur fra KF klassen, hvor han var at finde sidste sæson, og i DD2 var Martin Henckel Mortensen, der allerede ved BNL Kick Off løbet i Genk viste rigtig gode takter.

I Junior klassen var over 50 kørere mødt op for at kæmpe om de første mesterskabspoint, og med både regn- og tørvejr til onsdagen og torsdagens træninger var der gode muligheder for at teste og udvælge forskellige setup inden fredagens afgørende tidtagning. Tyske Sebastian Estner klarede sig bedst i tidtagningen med en 16. plads, og Mathias Lund og Valdemar Eriksen placerede sig som henholdsvis nummer 40 og 48.

Efter lørdagens kvalifikationsheat var rækkefølgen ændret, og bedste RS Competition kører var nu Mathias Lund, der med en 32. plads havde hentet otte placeringer. Desværre ikke nok til den eftertragtede finale, hvor der i første omgang kun er plads til 28. En startposition i anden startrække i Second Chance heatet og kampen om én af de sidste seks finalepladser var nu næste opgave for Mathias.

Det samme gjorde sig gældende for Estner og Eriksen, der dog måtte starte heatet længere nede i rækkerne. Efter et regnvejr var banen nu halvvåd og uforudsigelig, og her var Mathias i sit rette element og viste absolut storform ved at vinde heatet med et forspring på 14 sekunder. Han klarede dermed opgaven til ug og kunne se frem til prefinale og finale.

Estner og Eriksen var efter en uheldig start og enkelte sammenstød stort set chanceløse og sluttede på 15. og 17. pladsen. I prefinalen mærkede Mathias en markant skærpet konkurrence, men han fortsatte den gode rytme og avancerede til en 18. plads. Finalen sluttede med en 21. plads, men Mathias blev efterfølgende udelukket pga. afkortning af banen over en curb. En meget hård straf.

I Rotax Senior var Philip Vollstedt ene om at repræsentere RS Competition teamet, og han lagde ud med at kvalificere sig som nummer 26 ud af de i alt 50 kørere i tidtagningen. Kvalifikationsheatene gav placeringer i begge ender af feltet med en 13. plads som bedste resultat.

Pointene rakte desværre ikke til en finaleplads, og også Philip måtte i Second Chance heatet. Her var det lige ved og næsten, og Philip befandt sig kortvarigt på 3. pladsen. Men på trods af hurtigste omgangstid i heatet blev det kun til en 8. plads, og Second Chance heatet blev dermed endestationen for Philip ved hans Euro Challenge comeback.

Martin Henckel Mortensen viste til onsdagen og torsdagens træninger god fart, men formåede i tidtagningen ikke at udnytte farten til fulde og måtte tage til takke med en 10. plads. Til gengæld tog han i kvalifikationsheatene alt opmærksomheden, da han med placeringer som nummer 4, 2 og 1 sørgede for RS front til søndagens prefinale.

Martin kunne således starte med feltets bedste udsigt, nemlig fra Pole Position. Efter en god start forsvandt magien desværre, da Martin blev påkørt af en konkurrent, og blev sendt helt bagerst i feltet. Ved det ternede flag var han tilbage som nummer 21 med omgangstider til top 3. Starten til finalen blev også kaotisk, og Martin fik en kart over sig med en bøjet bagaksel som resultat. På trods af skaden fortsatte Martin kampen tilbage gennem feltet og kunne ved finalens afslutning køre over stregen som nummer 11.

Rotax Euro Challenge mesterskab forsætter om lidt over måned i Italien på Castelletto banen. Her bliver det spændende at se, om Martin Mortensen og co. igen kan være med i kampen om top placeringerne.